• Informacje na temat:

    danie z parowaru

Przepisy na temat: danie z parowaru
  • Wykwintny smak zdrowych dań

    Gotowanie na parze to skuteczna metoda obniżenia kaloryczności potraw przy zachowaniu ich smaku i cennych składników. Dzięki temu utrzymanie upragnionej, czyli szczupłej sylwetki może być łatwiejsze.

  • Danie dla osób zdrowo się odżywiających. Wątróbka dostarcza wielu składników mineralnych jak żelazo, cynk, miedź. Jest źródłem witamin: A, D, B2, B12, oraz kwasu foliowego.

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    Każda osoba, która staje przed zadaniem upieczenia ciasta, marzy o tym, by efekt zachwycił podniebienia i oczy bliskich. Niestety, nie wszystkie z nas są wykwalifikowanymi mistrzyniami cukiernictwa. Na szczęście, istnieje kilka sposobów, dzięki którym zminimalizujemy ryzyko niepowodzeń prawie do zera. O czym pamiętać podczas kulinarnych eksperymentów?

  • Zapraszam na kolejne danie z parowaru. Tym razem są to drobiowe tradycyjne gołąbki. Uwielbiam gołąbki w aromatycznym sosie pomidorowym ale i takie ze smażoną smakują wspaniale. Zrobione w parowarze są o wiele delikatniejsze niż tradycyjnie gotowane czy pieczone. Przygotowanie gołąbków nie jest trudne ale trzeba im poświęcić trochę czasu, za to potem mam kilka pysznych porcji obiadowych, które można zamrozić.

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    ...minut w temperaturze 100 stopni Celcjusza / prędkość 2. Następnie zmiksowałam ją/ prędkość 10 i doprawiłam solą i pieprzem. Czuję, że zupy - kremy wciąż będą moim popisowym daniem, ta smakowała...

  • Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Warzywa można przyprawić tuż przed gotowaniem. Nie żałujmy ziół i aromatycznych przepraw. Ponieważ gotowanie na parze ma być dietetyczne, starajmy się nie używać soli. Ewentualnie można posolić już na talerzu, przed samym podaniem.

  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

  • Bardzo pyszne,orzeźwiające,zdrowe po prostu rewelacja!

  • Gdy brakuje mi efektu dekoracji korzystam z metody: prosto, nietypowo ale fascynująco zarazem. Jeśli dodatkowo jest smacznie - efekt murowany!

Artykuły na temat: danie z parowaru
  • ...w zimnej wodzie, obierz, posiekaj osobno białka i żółtka. Odetnij końcówki szparagów i włóż szparagi do środkowego i górnego koszyka parowaru. Przykryj i gotuj na parze 10-15 minut aż końcówki szparagów...

  • Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar! Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję...

  • Gotuj na parze

    Moc parowaru Im większa jego moc, tym szybciej wytworzymy parę. Produkty stracą również mniej witamin w trakcie gotowania. Niezbędne minimum przy szykowaniu obiadu dla dwóch osób to parowar o mocy(...) parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Dieta rybna kontra miażdżyca i rak

    ​Jej podstawą są ryby morskie, bogate w kwasy omega-3 oraz rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, E i D. Ryby te są też bogate w witaminy z grupy B oraz jod, magnez, potas, wapń, selen, sód i fosfor. Dieta rybna nie tylko pozwala schudnąć, ale zapobiega miażdżycy i nowotworom, stymuluje odporność, koi układ nerwowy.

  • Już 12 października rozpocznie się festiwal Whisky Live Warsaw. Aby wygrać zaproszenia na to wydarzenie, weź udział w naszym konkursie. W dniach 12-13 października br. Warszawa ponownie stanie się światową stolicą whisky, a wszystko za sprawą piątej już edycji festiwalu Whisky Live Warsaw. Tegoroczna odsłona imprezy obfitować będzie w wiele znamienitych trunków ze wszystkich stron świata. Jeśli chcesz wygrać zaproszenie na Festiwal, opowiedz nam, jakie danie przygotowałbyś z wykorzystaniem...

  • Powiew wiosennej świeżości w nowoczesnym wydaniu

    Po długich, leniwie spędzonych miesiącach zimowych, coraz mocniej kiełkuje w nas nieposkromiony apetyt na zmiany. Wiele prawdy w tym, że jesteś tym, co jesz - dlatego pierwszym punktem w centrum twoich wiosennych postanowień powinno znaleźć się wszystko to, co gwarantuje ci odżywianie w zdrowym, ekologicznym stylu.

  • Gotowanie z dziećmi to świetna zabawa, wspólnie spędzony czas i… mnóstwo bałaganu. Jeżeli chcesz poznać przepisy na zdrowe i pyszne potrawy, które możesz przygotować wspólnie z maluchami, weź udział w naszym konkursie. Do wygrania książki Zosi Cudny „Razem w Kuchni”. "Razem w kuchni" to kolejna autorska książka Zosi Cudny, założycielki popularnego bloga kulinarnego Make Co oking Easier. Tysiące osób zagląda codziennie na jej stronę, by znaleźć tam inspirację i poznać nowe, ciekawe dania. Tym...

  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ...uchwyty ułatwiające przenoszenie, dzięki czemu możesz też zaserwować w niej swoje danie. Misę można myć w zmywarce, a Ty masz więcej czasu na inne przyjemności zamiast zmywania góry naczyń po przygotowaniu...

  • Kto odkryje kuchenne tajniki właściwego przygotowania dań makaronowych? Zobaczcie nagrodzone odpowiedzi. Bardzo dziękujemy za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Jak zwykle mieliśmy nie lada kłopot, aby wybrać zwycięzców. Po burzliwych obradach jury, udało nam się jednak wyłonić pięciu laureatów, do których powędruje książka Siostry Salomei. Oto ich odpowiedzi: Katarzyna G. Podziwiam siostrę Salomeę za to, że jej daniom nigdy nic nie brakuje. Najbardziej chciałabym przygotować z nią makaron z...