• Informacje na temat:

    danie z kefiru

Przepisy na temat: danie z kefiru
Artykuły na temat: danie z kefiru
  • Daj im pracować

    Odporność ma źródło w jelitach. Dlatego udziel im wsparcia!

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Nie daj się grypie

    ​Zanim sięgniemy po leki czy domowe receptury, pamiętajmy, że grypę trzeba "wyleżeć" w łóżku. Konieczny jest sen, odpoczynek i picie dużych ilości ciepłych płynów.

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Nie daj się jelitówce!

    ...miał jednak tylko taki, do produkcji którego użyto wyłącznie mleka i żywych kultur bakterii. Wypij koktajl probiotyczny przygotowany na bazie kefiru. Może zastąpić posiłek. Zblenduj szklankę kefiru...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Jak się nie dać rakowi jelita grubego?

    ..., że wystarczy raz w życiu zrobić kolonoskopię przesiewową, aby uchronić się przed zgonem na raka jelita grubego. Dlatego zaleca się, by każdy po 50. r. ż. wykonał to badanie. Niektórzy zalecają ją nawet...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Kefir 0% tłuszczu

    ...białek, które regulują procesy przemiany materii i wiele funkcji ustroju, zapewniając prawidłowy stan i funkcjonowanie naszego organizmu. Zdrowotna rola kefiru 0% z Piątnicy przejawia się również w tym, że...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...