• Informacje na temat:

    danie na ciepło dla gosci cos szybkiego

Przepisy na temat: danie na ciepło dla gosci cos szybkiego
Artykuły na temat: danie na ciepło dla gosci cos szybkiego
  • Katarzyna Dowbor: Wszystko mam zaplanowane

    Coś przybić, pomalować lub ustawić? Dla niej to żaden problem! Znana dziennikarka opowiada nam, jak żyje w swoim wiejskim domu, zdradza też, o czym marzy.

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Fot. 123RF/Picsel Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą?...

  • Żeby nic nie leżało na wątrobie

    ...jedzeniem Aby na drugi raz nie dopuścić do bólu, sięgaj po ziołowe przyprawy. Tłuszcze zwierzęce zastąp roślinnymi. Unikaj produktów, które sprzyjają wzdęciom (m.in. kapusty, fasoli). Najlepsze dla wątroby(...) uszkodzeń, które wymagają podjęcia szybkiego leczenia. Koniecznie idź do lekarza, gdy zaburzeniom trawienia towarzyszy ogólne osłabienie i uczucie zmęczenia lub pojawia się stan podgorączkowy, gdy...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Monika Brodka: Moje zmysły

    .... To moje danie dla gości - zawsze się udaje, wszystkim smakuje. Z ostatniej wyprawy do Japonii przywiozłam kiszonki, ryż od farmera, tofu. Zrobiłam dla znajomych śniadanie - okazało się hitem(...) polsku: mięso, ziemniak i surówka. Była też kuchnia sezonowa, owoce z ogrodu przerabialiśmy na dżemy i kompoty. Dlatego płacenie ciężkich pieniędzy za "jedzenie z pola" wydaje mi się śmieszne - jabłka...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Trzy połówki jabłka

    Anka kocha dwóch. Nie zerwie z żadnym, bo każdego by zraniła. Weronika nie chce wybierać, drugi partner daje jej gwarancję: nigdy nie zostanie sama. Dorota kocha byłego męża, ale tylko platonicznie. Z szacunku dla obecnego nie mogłaby go zdradzić. Wszystkie przyznają: serce kobiety jest pojemne. Znajdzie się w nim miejsce na podwójną miłość.

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Impreza ze smakiem!

    ...najpopularniejszych potraw świata.  Pizza króluje na imprezach i mało które danie może być dla niej konkurencją, w związku z czym takie menu na pewno zadowoli zdecydowaną większość gości.  Z badania „Trendy(...) oczywiście nie oznacza – gorszych. Liczy się przede wszystkim, aby było łatwo, smacznie i z pomysłem. Tak naprawdę wystarczy jeden lub dwa posiłki na ciepło, a do tego przekąski na zimno, które goście...

  • "Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami...