• Informacje na temat:

    danie jednogarnkowe z mięsem

Przepisy na temat: danie jednogarnkowe z mięsem
  • Jednogarnkowe obiady

    ...groszek. Podgrzewaj przez 5-7 minut.  4. Dla zaostrzenia smaku dodaj pod koniec duszenia kilka marynowanych pieczarek. W wersji dla wegetarian zamiast z mięsem, przygotuj danie z obsmażonym tofu(...) (w tym czasie nie mieszaj). Podawaj danie prosto z patelni, np. z ćwiartkami cytryny, posypane porwaną natką. Bulgur dla zabieganych Sposób przygotowania 1. Bulgur przepłucz pod bieżącą wodą...

  • Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)

  • Jednogarnkowe dania z ziemniakami

    ...wody. Duś 45 minut.  3. Ok. 15 minut przed końcem duszenia do gulaszu dodaj ziemniaki. Danie przypraw koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Udekoruj natką...

  • Rozgrzewający, pikantny gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami i makaronem penny, idealny posiłek w jesienne chłodne dni. Polecam :)

  • Jednogarnkowe dania z kaszą

    ...szczypiorkiem. Podawaj z jajkami sadzonymi. Gryczane kaszotto z mięsem 1. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę albo obierz i posiekaj. Marchewkę obierz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Smaczne danie jednogarnkowe"

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...i osuszonych gałązek świeżej kolendry obetnij listki, odłóż je. Do gotowania ryżu wrzuć same gałązki. Wyjmij je przed podaniem a ryż posyp listkami kolendry. Warzywny kuskus z ziołami(...) przykryciem). Udekoruj np. listkami świeżej bazylii. To danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno (możesz więc zapakować je do plastikowego pojemnika i zabrać np. do pracy).  Paprykowe...

  • Dziś przedstawiam obiad z kategorii tych, co robi się je maksymalnie w godzinę :) Zdając sobie sprawę, że tak samo to widziało oryginalne Chiny, jak ja, nazywam je po prostu pseudochińskie. Nie jest też jednogarnkowe - łżę w tytule - używam jeszcze patelni, ale wiecie... ;) Śmiało mogę je uznać za dietetyczne, w końcu do przygotowania całości używamy maksymalnie dwóch łyżeczek oleju kokosowego, który dodatkowo nadaje daniu bardzo interesujący smak.

  • Jednogarnkowe dania z pulpecikami

    Gulasze i zapiekanki przyrządzałaś nie raz. Tym razem dodaj małe mięsne kuleczki, a danie stanie się pożywniejsze i zyska nowy smak!

  • Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne danie jednogarnkowe z kaszą bulgur, chociaż można użyć innej kaszy lub ryżu. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe, jeżeli użyjemy dobrej jakości mięsa mielonego. Polecam wypróbować przepis.

Artykuły na temat: danie jednogarnkowe z mięsem
  • Dlaczego warto robić potrawy jednogarnkowe?

    Dania jednogarnkowe są sycące, pożywne i łatwo się je przyrządza. I nie ma po nich dużo zmywania. Są też zdrowe!

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Kanadyjski gulasz z indykiem

    Danie jednogarnkowe.

  • Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, dlatego też zawsze warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponadto nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, co czyni z nich idealną propozycję dla osób zabieganych. Naszym zdaniem, miseczka smakowitej potrawki jest...

  • Polędwiczki w pachnącym sosie

    Danie jednogarnkowe.

  • Pyszne i szybkie dania jednogarnkowe to tajna broń każdego domowego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, dlatego też zawsze warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów. Dzisiaj prezentujemy Wam 10 naszych ulubionych przepisów. Fot. 123rf   Dania jednogarnkowe mają same zalety - są proste i nie wymagają od nas spędzania długich godzin w kuchni, gdyż robią się niemal same. Co więcej, po ich przygotowaniu nie zostajemy z wielkim stosem naczyń do...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...minutach ziemniaki i cebulę. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Zalej danie 1/2 l wody, dodaj bulion w proszku oraz drobno pokrojoną, odciśniętą kiszoną kapustę. Duś pod przykryciem przez 15-20 minut, aż(...). Dodaj także gruszki, krótko podgrzej. Gotowe danie posyp natką i podaj z pieczywem. Drobiowe curry Składniki: • 40 dag piersi z kurczaka • szklanka ryżu • pół kostki masła • łyżeczka ziaren...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...