• Informacje na temat:

    danie jednogarnkowe z kiełbasą kapusta

Przepisy na temat: danie jednogarnkowe z kiełbasą kapusta
  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    ...rabarbar (ma tylko zakwasić danie), przyprawy, cebulę. Wsyp kurkumę i kminek.  3. Kapustę poszatkuj, podsmaż na 1 łyżeczce oleju. Dodaj do garnka, ew. posól do smaku. Gotuj jeszcze ok. 10 minut (by kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • Dziś przepis na danie z serii tych wdzięcznych, bo jest to danie jednogarnkowe:). Wszystkie składniki wrzucamy do jednego garnka, nie ma więc problemu ze stertą naczyń do mycia po obiedzie. Typowo męskie jedzenie:).

  • Przepis na pyszny bigos

    Najpopularniejsze danie jednogarnkowe...

  • Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).

  • Dziś przedstawiam obiad z kategorii tych, co robi się je maksymalnie w godzinę :) Zdając sobie sprawę, że tak samo to widziało oryginalne Chiny, jak ja, nazywam je po prostu pseudochińskie. Nie jest też jednogarnkowe - łżę w tytule - używam jeszcze patelni, ale wiecie... ;) Śmiało mogę je uznać za dietetyczne, w końcu do przygotowania całości używamy maksymalnie dwóch łyżeczek oleju kokosowego, który dodatkowo nadaje daniu bardzo interesujący smak.

  • Sprawdzony przepis na "Danie jednogarnkowe. Leczo"

  • Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)

  • Rozgrzewający, pikantny gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami i makaronem penny, idealny posiłek w jesienne chłodne dni. Polecam :)

  • Lubicie dania syte, jednocześnie proste w przygotowaniu i robiące się same? Właśnie takie są dania jednogarnkowe. Wystarczy wszystko pochlastać nożem i delektować się cudownymi smakami. Najlepiej wszystko pokroić, później dodawać.

  • Staraliśmy się zrobić danie dla dwóch osób. Nie udało się, więc jeść będziemy drugi dzień :P

Artykuły na temat: danie jednogarnkowe z kiełbasą kapusta
  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    ...kopru. Po takim daniu z pewnością żadna temperatura nie będzie nam straszna! Na rozgrzewający obiad w chłodne dni możemy przyrządzić także wyjątkowe danie jednogarnkowe - garnek chłopski. Aby(...) - swój wyjątkowy smak zawdzięcza m.in. unikalnej kompozycji warzyw i ziół, czyli składników dobrze znanych w każdej kuchni. Danie zawiera warzywa i kiełbasę, dzięki czemu jest pożywne i sycące...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...minutach ziemniaki i cebulę. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Zalej danie 1/2 l wody, dodaj bulion w proszku oraz drobno pokrojoną, odciśniętą kiszoną kapustę. Duś pod przykryciem przez 15-20 minut, aż kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    Bez względu na nasze starania, nie uda nam się dokładnie obliczyć, ile jedzenia potrzebujemy na śniadanie Wielkanocne. Święta dobiegają końca, a nasza lodówka wciąż pęka w szwach? Oto kilka pomysłów na wykorzystanie wędlin, które zostały po rodzinnym posiłku!

  • Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, dlatego też zawsze warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponadto nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, co czyni z nich idealną propozycję dla osób zabieganych. Naszym zdaniem, miseczka smakowitej potrawki jest...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ...i kiełbasą lądowały w jajecznicy. To było ideale danie, żeby się dużo osób najadło. Przejąłem ten przepis od dziadka, potrafiłem mając zaledwie 6 jajek nakarmić bandę znajomych.  Miłość Jacka Kuronia do(...)... - To było jedyne danie, które gotował dziadek. Jajecznica po serbsku, tak my ją nazywaliśmy. Babcia Gaja (pierwsza żona Jacka Kuronia - przyp. red.), jeszcze jako studentka, wyjechała do...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....