• Informacje na temat:

    dania z parówek na ostro

Przepisy na temat: dania z parówek na ostro
  • Obiad jak z... rękawa

    Bywają dni, kiedy zupełnie nie masz ochoty gotować i marzysz, by obiad zrobił się sam. Jest to możliwe. Wystarczy, że masz w domu rękaw do pieczenia i parę składników. Na leniwą sobotę lub niedzielę sprawdzi się danie z rękawa do pieczenia.

  • Tanio, szybko i pysznie.

  • Szybki i tani obiad

    ...10 pomysłów na dania obiadowe, które przygotujesz w pół godziny! Proste przygotowanie, łatwo dostępne składniki!

  • Pyszne danie dla koneserów kuchni meksykańskiej.

  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    Tunezyjczycy nie wyobrażają sobie prawdziwej biesiady bez czekadełka, przystawki, dania głównego i deseru. Zazwyczaj na stole jako pierwsze lądują koszyki z pokrojonymi bagietkami - wyraźnym(...) targach i bazarach - wystarczy rozrobić ją z oliwą. Zanim na stole pojawi się kuskus lub smażony ryż, podawana jest jeszcze jedna potrawa, która pełni funkcję przystawki lub pierwszego głównego dania...

  • Bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu

  • Mega zdrowe, super tanie, szybkie gotowanie. Warzywa dojrzewające na słońcu mają bogaty smak i aromat - aby go poczuć również zimą, zamykam je w słoikach i przechowuję w DomowejPiwniczce. Wtedy kilogram cukinii kosztuje 1-4 zł, papryki 2-5 zł , pomidory 1-2 zł za kilogram (zimą ten sam, ale mniej smaczny kilogram jest po kilkanaście zł). Z podanych proporcji uzyskałam 6 litrowych słoików.

  • Nieco odmienna pasta ale pyszna

  • Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Mumie z parówek"

Artykuły na temat: dania z parówek na ostro
  • Parówki de lux

    Uwielbiane przez wszystkich, ale krytykowane przed dietetyków parówki nie muszą być nudnym, tłustym daniem śniadaniowym. Jeśli wybierzesz te, które zawierają mięso z drobiu lub szynkę i dodasz nieco kulinarnej wyobraźni - wyczarujesz z nich wyśmienite dania.

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...dag mięsa, np. pieczeni z obiadu, kiełbasy, parówek kilka pieczarek • puszka (850 ml) pomidorów • pół szklanki kremówki • mała kulka mozzarelli (125 g) • ew. serek topiony (100 g) • 2 pomidory(...)). Ściereczkę zwiń, zwiąż jej końce nitką. W szerokim rondlu zagotuj wodę. Włóż do niej zawiniątko w ścierce i na wolnym ogniu gotuj około 30 min. Wyjmij, osącz i ostrożnie zdejmij ściereczkę. Osączony...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Ewa Chodakowska: Mężowi ufam bez granic

    Trenerka wszystkich Polek potrafi jednak ostro pokłócić się ze swoim greckim ukochanym. Jak radzi sobie z różnicami kulturowymi? I jaki ma patent na teściową?

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Trzustka: Jak ją chronić

    To bardzo wrażliwy narząd i niektóre tradycyjne potrawy mogą ją podrażniać. Trzeba o nią dbać, by po uroczystym obiedzie nie dała się nam we znaki.

  • Wszyscy rodzice wiedzą, jak bardzo wybredne potrafią być dzieci przy jedzeniu. Pora posiłku często zmienia się w istny koszmar. Co zrobić, by skusić największego niejadka? Fot. Jedzenie dla dziecka musi być atrakcyjnie podane/Picsel Żywienie maluchów nie należy do najłatwiejszych rzeczy. Rodzice często zachodzą w głowę, w jaki sposób skusić kilkulatka do zjedzenia bogatego w białko śniadania. Dzieci zwykle szybko tracą zainteresowanie tym, co znajduje się na ich talerzu i niechętnie podchodzą...

  • Nie tylko ogórkowa

    Oto kilka pomysłów na dania z kiszonymi ogórkami w roli głównej.

  • Zbliża się sezon na dynię. Zupy, dania główne, desery – z dyni stworzymy niemal cały zestaw obiadowy. Sprawdź dlaczego warto jeść dynię i jakie przepisy warto wypróbować w najbliższym czasie. Fot. 123RF/Picsel Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą...