• Informacje na temat:

    dania z mięsa mielonego w cieśćie

Przepisy na temat: dania z mięsa mielonego w cieśćie
Artykuły na temat: dania z mięsa mielonego w cieśćie
  • Dania z pieca

    ...śmietany kremówki, 10 dag startego żółtego sera, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka musztardy, tłuszcz do formy(...) i posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewać jeszcze minutę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do mięsa mielonego dodać musztardę i resztę posiekanej cebuli. Dobrze wymieszać...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Smażone dania mięsne

    ...olejowej, 60 dag mięsa mielonego, 5 łyżek bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz, 1 łyżeczka posiekanego majeranku, olej do smażenia 1. Różyczki kalafiora wrzucić do garnka z posoloną, wrzącą wodą. Ugotować, następnie odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, dołożyć 2 łyżki bułki tartej, posiekane suszone pomidory, majeranek, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyrobić...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Pora na dania z pora

    Łagodniejsze niż cebula są pory najczęściej duszone. Bywają też składnikiem zapiekanek mięsnych (z mięsa mielonego lub siekanego). Surowe, młode pory ożywią smak surówek.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Ziemniaki w roli głównej

    .... Rada: Do takiego dania idealnie pasuje zapiekana brukselka. Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wystygnie, kroimy na pół i układamy między ziemniakami (jeszcze przed pieczeniem(...): szczypiorku oraz natki pietruszki. Na bulion (1,5 litra): 300 g mięsa wołowego, 1 nieduże udko z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, mały seler, por, 3 listki laurowe, 3-4 ziarna ziela angielskiego...

  • Dziś obchodzimy światowy dzień bez mięsa. Z tej okazji mamy dla was darmową książkę kucharską, z której dowiecie się, jak prosto, smacznie i zdrowo świętować ze wszystkimi jaroszami świata. Fot. 123RF/Picsel Podpowiemy wam, jak skomponować pełne menu na ten dzień, co zrobić z soi, szpinaku, a także jak urozmaicić codzienne śniadania oraz co podać na romantyczną kolację. Postawiliśmy przede wszystkim na proste dania, pełne sezonowych warzyw i swojskich smaków. Nasza książka to przewodnik po...

  • Ziemniaki stylowo

    ...obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ciasto(...): 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta   Zupa ziemniaczana z figami  Składniki...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...