• Informacje na temat:

    dania z mięsa mielonego w cieśćie

Przepisy na temat: dania z mięsa mielonego w cieśćie
  • Mintaj w cieście imbirowym

    Oryginalny pomysł na danie z ryb

  • Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący kulebiak z mięsa mielonego"

  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    ...około dwóch godzinach można zacząć modelować krągłe ryżowe stożki wkładając do środka trochę ragu, czyli gęstego sosu z mielonego mięsa i pomidorów z dodatkiem zielonego groszku albo pokrojoną...

  • Roladki z mięsa mielonego to kolejna alternatywa do zwykłego mielonego. Fakt faktem przepis wymaga odrobiny zdolności manualnych ale dacie sobie na pewno radę skoro ja dałem.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami. Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny czy drobiu). Smażone na niewielkim ogniu, pod przykryciem, do uzyskania złocistej i chrupiącej skórki. Farsz na kotleciki może...

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Roladka wyszła bardzo smaczna i bardzo polecam:)

Artykuły na temat: dania z mięsa mielonego w cieśćie
  • Dania z pieca

    ...śmietany kremówki, 10 dag startego żółtego sera, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka musztardy, tłuszcz do formy(...) i posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewać jeszcze minutę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do mięsa mielonego dodać musztardę i resztę posiekanej cebuli. Dobrze wymieszać...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Smażone dania mięsne

    ...olejowej, 60 dag mięsa mielonego, 5 łyżek bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz, 1 łyżeczka posiekanego majeranku, olej do smażenia 1. Różyczki kalafiora wrzucić do garnka z posoloną, wrzącą wodą. Ugotować, następnie odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, dołożyć 2 łyżki bułki tartej, posiekane suszone pomidory, majeranek, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyrobić...

  • Dziś obchodzimy światowy dzień bez mięsa. Z tej okazji mamy dla was darmową książkę kucharską, z której dowiecie się, jak prosto, smacznie i zdrowo świętować ze wszystkimi jaroszami świata. Podpowiemy wam, jak skomponować pełne menu na ten dzień, co zrobić z soi, szpinaku, a także jak urozmaicić codzienne śniadania oraz co podać na romantyczną kolację. Postawiliśmy przede wszystkim na proste dania, pełne sezonowych warzyw i swojskich smaków. Nasza książka to przewodnik po kuchni...

  • Pora na dania z pora

    Łagodniejsze niż cebula są pory najczęściej duszone. Bywają też składnikiem zapiekanek mięsnych (z mięsa mielonego lub siekanego). Surowe, młode pory ożywią smak surówek.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Ziemniaki w roli głównej

    .... Rada: Do takiego dania idealnie pasuje zapiekana brukselka. Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wystygnie, kroimy na pół i układamy między ziemniakami (jeszcze przed pieczeniem(...): szczypiorku oraz natki pietruszki. Na bulion (1,5 litra): 300 g mięsa wołowego, 1 nieduże udko z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, mały seler, por, 3 listki laurowe, 3-4 ziarna ziela angielskiego...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Ziemniaki stylowo

    ...obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ciasto(...): 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta   Zupa ziemniaczana z figami  Składniki...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...