• Informacje na temat:

    dania z czerwonej fasoli konserwowej

Przepisy na temat: dania z czerwonej fasoli konserwowej
Artykuły na temat: dania z czerwonej fasoli konserwowej
  • Królewski owoc

    ...i renety. Ananas w stanie świeżym jest owocem bardzo zdrowym. Ze względu na zawartość fermentu wybitnie ułatwiającego trawienie białka (bromelina) zaleca się spożywanie go po ciężkich daniach mięsnych...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    Z BIAŁĄ FASOLĄ I SELEREM (6 porcji) Wymieszaj: 2 puszki białej fasoli (bez zalewy), 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, szklankę posiekanej natki pietruszki, drobno...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Minął sierpień, minęły wakacje. Pogoda dopisała – było słonecznie, chwilami upalnie, deszczu tyle, co nic. Szczególnie widać to po trawniku, który jest...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...pomiędzy jedzeniem a zdrowiem jest nierozerwalny. Warto więc w swojej diecie dokonać koniecznych zmian, aby w ten sposób przyśpieszyć leczenie. Niemal każda dieta lecznicza opiera się na daniach(...) całkowicie zdrowym. Staraj się jeść pięć posiłków dziennie, zawsze o tych samych porach, trzy dania główne i dwa mniejsze. Wypijaj minimum dwa litry płynów dziennie, najlepiej w postaci wody mineralnej...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Kolacja na smaczny sen

    ...w kostkę kawałek szynki, obranego ogórka kiszonego, kawałek czerwonej papryki. Dodaj 2 łyżki kukurydzy konserwowej i 2 łyżki tartego sera. Wymieszaj farsz. Z kajzerki obetnij górną część, wydrąż(...) modyfikowane zagęszczone kaszką bezmleczną albo kleikiem - kukurydzianym lub ryżowym. Z czasem, dla urozmaicenia, możesz wybrać kaszkę smakową lub dodać do dania mus, np. z jabłek, moreli, gruszek. Pod...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...