• Informacje na temat:

    dania w formie silikonowej

Przepisy na temat: dania w formie silikonowej
Artykuły na temat: dania w formie silikonowej
  • Uroki wsi

    ...​Dania wywodzące się z kuchni chłopskiej są wyjątkowo pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Idealnie nadają się na jesienne stoły.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Jaja utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać stopniowo mąkę wraz z rozpuszczoną na małym ogniu, gorącą lecz nie wrzącą margaryną cały czas ucierając by nie zrobiły się grudki. Do masy dołączyć proszek do pieczenia, aromat i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wlać do silikonowej formy na babkę, lub wysmarowanej tłuszczem (np. margaryną) i posypanej bułką tartą...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Zostań testerką Philips VisaPure

    ...w przypadku VisaPure. W komplecie ze szczoteczką otrzymujemy ładowarkę - w formie "kubeczka" z odczepianym kabelkiem, dwie wymienne głowice-szczoteczki i opakowanie podróżne. "Kubeczek" który po podłączeniu(...) i pudru jest nowym doznaniem gdyż czuję się jakbym używała silikonowej bazy pod makijaż, a to tylko moja nowa, gładka skóra. Nie mogę się nacieszyć tą gładkością. Bardzo polecam ten produkt. Na...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • Panna Cotta

    Znakomity, legendarny acz wyjatkowo prosty wloski deser, dzis zachwycil moich "chlopakow". Panna Cotta to nic innego jak krem z ugotowanej smietany, podawany...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • 5 rad, jak nauczyć dziecko...

    ...z mniejszymi otworkami. Ten z większymi przyda się wtedy, gdy zaczniesz podawać mleko w formie kleiku. 2. Żegnamy pieluszki Przygoda z nocnikiem rozpoczyna się zwykle, gdy maluch ma 2 lata. Im mniejsze(...) Choć miejsce to wydaje się neutralne, maluch może być innego zdania. Obca osoba dotyka jego głowy, ciągnie za włosy, macha nożyczkami i każe spokojnie siedzieć. Ma prawo czuć niepokój. •

  • W ostatnim czasie zachwyciliśmy się egzotycznymi produktami, zapominając o równie zdrowych i smacznych warzywach, które możemy uprawiać we własnym ogródku. Jednym z nich jest kalarepa. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest warzywem, które doskonale znano już w starożytnym Rzymie. Nie potrzeba było wiele czasu, aby jej zalety docenili również mieszkańcy innych państw. Jednak na polskie stoły warzywo to trafiło dopiero w XIX wieku i bardzo szybko stało się istotnym elementem diety. W późniejszych...