• Informacje na temat:

    dania obiadowe pieczone w piekarniku

Przepisy na temat: dania obiadowe pieczone w piekarniku
  • Śliwka na świątecznym stole

    ...wysmarowanego oliwą, piecz w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni (termoobieg) przez 30-35 minut. Ta ilość rolady może być daniem obiadowym na 4 porcje lub przystawką na 8 porcji. A teraz coś zupełnie...

  • Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.

  • 3 wyjątkowe potrawy w kształcie serca na Dzień Matki

    W Dzień Matki chcemy, aby nasze mamy poczuły się wyjątkowo, żeby ten dzień był dla nich inny niż wszystkie. Może tak być, jeśli wyręczysz mamę w codziennych kulinarnych obowiązkach, przygotowując dla niej pyszne potrawy. Zadbaj o to, aby jedzenie było nie tylko smakowite, ale również kusiło niebanalną formą. Na ten szczególny dzień proponujemy 3 dania w kształcie serca – na śniadanie, obiad...

  • Rolada z łososia z musem ze śliwek kalifornijskich

    ...sznurkiem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plasterki cytryny, natkę pietruszki, polej delikatnie oliwą z oliwek. Roladę przełóż do naczynia wysmarowanego oliwą, piecz w piekarniku rozgrzanym do 140

  • Kotlety schabowe pieczone wraz z warzywami w piekarniku to pomysł na pyszne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe.

  • Ryba prosto z morza

    ...żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na około 20 minut. 2. Rybę posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez 15 minut w temp. 200˚C. 3. Podawać na ciepło jako danie obiadowe z dodatkiem zielonej sałaty.

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Przygotowanie: Cebulę,pieczarki, boczek i ogórek kroimy na plasterki. Wątróbkę rozdzielamy na dwa kawałki. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Polewamy olejem i posypujemy przyprawą do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku. Podajemy z ziemniakami jako danie obiadowe lub oddzielnie jako ciepłą kolację. Życzę smacznego.

  • To ulubiony przysmak dzieci i dorosłych, a także bardzo zdrowa przekąska.

Artykuły na temat: dania obiadowe pieczone w piekarniku
  • Dania z drobiu

    Pomysłowe dania obiadowe dla rodziny czteroosobowej.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Mielone na 6 sposobów

    ...połącz z cebulą i jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Z masy uformuj kotlety i usmaż na oleju. Ser połącz z orzechami włoskimi i nałóż go na gotowe kotlety. Zapiecz w nagrzanym piekarniku...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Szwedzki obiad

    Polecamy tradycyjne dania obiadowe z kuchni naszych północnych sąsiadów.

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Można go przyrządzić na tysiąc sposobów, nie ma więc obawy, że się znudzi. Szybko i niekłopotliwie możesz zrobić obiadowe drugie danie albo niedużą, a pyszną przystawkę.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...