• Informacje na temat:

    dania kolacyjne kuchnia polska

Przepisy na temat: dania kolacyjne kuchnia polska
  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Spożywanie polskich, sezonowych warzyw i owoców to życie zgodnie z naturą, co oznacza bycie zdrowszym, ponieważ nie zjadamy niepotrzebnej chemii, która jest dodawana, aby egzotyczne warzywa i owoce dotarły do naszego kraju nie psując się w podróży i zachowując świeżość. Polska żywność zapewnia nam cenne składniki i wartości odżywcze, dlaczego więc z tego nie korzystać? W mojej kuchni staram się korzystać z tego co w danym momencie znajdę w ogródku lub na targu od zaufanych sprzedawców. Moja...

  • Pyszne i efektowne ciasto

  • Smaczny pomysł na "Polska kremówka"

  • Pyszne, łatwe do przygotowania ciasto!

  • dobra sałatka sprawdzona

  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • Nalewka na chłodne zimowe wieczory

  • Pyszna, w sam raz na spotkania ze znajomymi.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

Artykuły na temat: dania kolacyjne kuchnia polska
  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    Polska zapiekanka kolacyjna Składniki: 1,5 kg ziemniaków - 50 dag cebuli, majeranek, olej, 50 dag grzybów leśnych, 15 dag żółtego sera, 3 ogórki kiszone - sól, pieprz - 3 jajka, 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, pęczek natki. Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, ostudź, pokrój w grube plastry. Cebulę pokrojoną w talarki i grzyby usmaż na złoto na osobnych patelniach...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Sabrina Ghayour „Persiana”

    ...z najbardziej znanych popularyzatorek kuchni bliskowschodniej. Gotuje, pisze o jedzeniu, ze swadą organizuje regularne spotkania londyńskiego klubu kolacyjnego oraz otwiera pop-upy z przysmakami Persji(...) w telewizji Kuchnia+ i Polskim Radiu, a także udzieliła wielu wywiadów prasowych. Sabrina Ghayour "Persiana", Wydawnictwo Insignis, premiera 8 listopada.

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • Wiem, ze zaraz uslysze, ze przed obiadem, ze jestem bez serca... ale kiedy mam o jedzeniu opowiadac?. W nocy?. Tez nie zdrowo chodzic do lodowki. Kazdy kraj ma swoje najzwyklejsze potrawy oprocz tych wypracowanych i eleganckich. Ma je Polska ( np. te nieszczesne jajka w smietanie, ktore takie obrzydzenie u  niektorych wywolalo ). Ma je rowniez Italia. Kiedy pani domu nie ma koncepcji...

  • W maju młodniejemy! Wszystko wokół jest świeże i to, co na talerzu smakuje podwójnie. Świat nabiera barw, a my apetytu na wiosenne dania pełne warzyw. Kusi młoda marchewka, kalarepka, rzodkiewki i sałata. Za chwilę pojawią się pierwsze truskawki, coraz cieplejsze wieczory skłaniają nas do grillowania. Więcej słońca, więcej radości i kolorów na talerzu. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo...

  • Przyjazne rozwiązania dla zapracowanych

    Mrożona pizza, paczkowane pierogi lub zapiekanki nie muszą stanowić kolacyjnego menu. Dzięki przyjaznym innowacjom dostępnym w nowoczesnych piekarnikach, przygotowanie smacznych, domowych posiłków(...) U-cook pozwalają bardzo szybko przygotować wysokiej jakości posiłki. - mówi Agnieszka Bojarczuk, Brand Manager, Candy Polska Sp. z o.o.

  • Tradycyjna kuchnia polska w wersji przyjaznej diabetykom. Niemożliwe? Zastanów się raz jeszcze. Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi" - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i...

  • Autorka proponuje tradycyjne polskie potrawy w nowoczesnym - lekkim i zdrowym wydaniu. Każda pozycja z serii zawiera liczne kolorowe ilustracje prezentujące potrawy oraz sposób ich wykonania. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo przepisy na smakowite obiady i kolacje z uwzględnieniem dostępnych w danym miesiącu produktów - sezonowych warzyw i owoców.

  • Czerwiec jest miesiącem magicznym. Noc świętego Jana jest najkrótsza w roku. W sobótkową noc rozpalano ogniska, w które rzucano pęki aromatycznych ziół. Warto właśnie teraz zbierać i suszyć zioła. Mają w sobie największą moc i zapach. Zbliżają się wakacje. Czas wyjazdów, wolności, słońca, dojrzałych soczystych warzyw i owoców. Podczas ciepłych, długich wieczorów chętnie grillujemy, jedząc przy tym sałatki i inne przystawki. W tym miesiącu mamy obfitość sezonowych warzyw.