• Informacje na temat:

    dania jednogarnkowe z ziemniakami i fasolą

Przepisy na temat: dania jednogarnkowe z ziemniakami i fasolą
  • Zupa - jednogarnkowy superfood

    Zupy to doskonały sposób, aby w jednym naczyniu zamknąć zbawienne właściwości warzyw i przypraw. To również najmniej wymagające danie, które z powodzeniem można określić mianem obiadowego superfood. Wielką fanką zup jest dietetyk Amy Rains.

  • Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).

  • Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z fasolą i boczkiem . Danie jednogarnkowe"

  • Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)

  • W zasadzie to danie jednogarnkowe, które lekko podkręciliśmy o pieczonego kurczaka w sosie kebab-gyros. Dzięki tej metodzie chcieliśmy uzyskać aromatyczne mięso. Udało się, więc polecamy.

  • Lubicie dania syte, jednocześnie proste w przygotowaniu i robiące się same? Właśnie takie są dania jednogarnkowe. Wystarczy wszystko pochlastać nożem i delektować się cudownymi smakami. Najlepiej wszystko pokroić, później dodawać.

  • Przepis wart wypróbowania: "Smaczne danie jednogarnkowe"

  • Proste i smaczne danie jednogarnkowe z łopatki wieprzowej z dodatkiem warzyw.

  • Dziś przedstawiam obiad z kategorii tych, co robi się je maksymalnie w godzinę :) Zdając sobie sprawę, że tak samo to widziało oryginalne Chiny, jak ja, nazywam je po prostu pseudochińskie. Nie jest też jednogarnkowe - łżę w tytule - używam jeszcze patelni, ale wiecie... ;) Śmiało mogę je uznać za dietetyczne, w końcu do przygotowania całości używamy maksymalnie dwóch łyżeczek oleju kokosowego, który dodatkowo nadaje daniu bardzo interesujący smak.

  • Rozgrzewający, pikantny gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami i makaronem penny, idealny posiłek w jesienne chłodne dni. Polecam :)

Artykuły na temat: dania jednogarnkowe z ziemniakami i fasolą
  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, dlatego też zawsze warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponadto nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, co czyni z nich idealną propozycję dla osób zabieganych. Naszym zdaniem, miseczka smakowitej potrawki jest...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    ...podawać na stół w naczyniu, w którym się gotowała, czy dusiła. Wtedy każdy nabierze sobie smakowitego dania, ile będzie chciał. A co zostanie, na ogół znakomicie nadaje się do odgrzania.

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Soczewica - skarb na talerzu

    ..., pasztety wegetariańskie, kotlety oraz warzywne zapiekanki, np. w połączeniu z ziemniakami. Czerwona To najdelikatniejsza odmiana, która najszybciej się gotuje (ok. 20 min). Idealna na zupy i dania(...) Te nasionka dają wiele możliwości kulinarnych. Ze wszystkich odmian, które zasadniczo różnią się barwą i czasem gotowania, można przygotowywać smaczne dania, np. sycące zupy z orientalną nutą...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • ...- cząber, majeranek, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, pietruszka, pieprz &$149; dania jednogarnkowe z ziemniakami - lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz, cebula(...) ( ... ). Włosi lubią połączenie bazylii z pomidorami i rozmarynu z baraniną, Niemcy - cząbru z fasolą, Francuzi - estragonu z kurczakiem i kopru włoskiego z rybami". ( Wielka księga ingrediencji, P.Dowell...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...