• Informacje na temat:

    dania gotowane w szybkowarze

Przepisy na temat: dania gotowane w szybkowarze
  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    ...jaglanej do codziennego menu - np. pod postacią porannej jaglanki lub kitchari przygotowanego na bazie tej kaszy. Przepis na kitchari: Składniki: 2 łyżki oleju kokosowego lub ghee (masła klarowanego(...): namoczona przez noc fasolkę adzuki gotujemy (najlepiej w szybkowarze) aż będzie miękka i częściowo rozgotowana.  Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kulki tej samej...

  • tym razem zrobiłam z gęsimi żołądkami ale można zrobić z kurzymi :)

  • idealne do drugiego dania

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • Danie idealne na gorące dni, które idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski.

  • Wyborne i smaczne pulpety na drugie danie.

  • Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.

  • Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą a zawierają niewiele kalorii.

  • Jak u mamy.

  • Na wigilię od lat przygotowuję kapustę z fasolą, nie z grochem. Jest to stary przepis mojej babci, a gotowała przepyszne dania. Smaki dzieciństwa...hm... to często z nich czerpię do tej pory swoje pomysły.

Artykuły na temat: dania gotowane w szybkowarze
  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Skład na 5 porcji: szklanka czerwonej fasoli, 250 g pieczarek, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 kolorowe papryki (żółta, czerwona, zielona), 2 duże ziemniaki, łyżeczka ziół prowansalskich, pieprz i sól, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, olej. Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    ...i pasteryzuj przetwory w szybkowarze przez 20 minut. Wyjmij słoiki i poczekaj, aż ostygną. Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu w kuchni. Opcje: Można upiec brzoskwinie na grillu, aby uzyskać...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Czenaki litewskie

    Czenaki to litewskie pieczonki. Tradycyjnie przygotowuje się je w małych glinianych garnkach z pokrywkami, które po wypełnieniu składnikami wstawia się do pieca. W ten sposób przygotowane czenaki jest wyjątkowo smaczne, a po wyjęciu z pieca każdy dostaje swoją porcję w odrębnym naczyniu.

  • Ciepłe światło choinki, stos prezentów i stół uginający się od potraw to nieodłączne elementy świątecznej atmosfery, na którą czekamy cały rok. Każda gospodyni pieczołowicie przygotowuje się do najważniejszej kolacji w roku. To, jakie specjały pojawią się na wigilijnym stole, zależy od regionu, w którym mieszkamy, ponieważ każdy zakątek Polski ma własną niepowtarzalną kulinarną historię. To, co łączy wigilijną kolację w całej Polsce to liczba dań. Tradycyjnie powinno być dwanaście starannie...

  • Wolowina z marchewka - klasyka francuskiej kuchni

    ...czasochlonne... 3 h w zwyklym garnku 1,5 h w szybkowarze. Ja wybralam te druga opcje. Na 4 dorosle porcje: 700-800 g dobrej woliwny pokrojonej w kostke cebula, zabek czosnku 1/2 szk bialego(...) i drewniana lyzka dobrze mieszamy wrecz "drapiemy dno garnka". Dodajemy z powrotem mieso i cebule z czosnkiem, bouquet garni, sol i pokrywamy woda . Przykrywamy i gotujemy w szybkowarze 1 h, w garnku...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Wolowina po burgundzku - Klasyka Francuskiej kuchni

    ...rosolem z cieleciny.  Dodac galazki natki. Plyny musza pokryc mieso ale tylko pokryc. Dodac czubata lyzeczke grubej soli, 5 obrotow mlynka z pieprzem. Przykryc i gotowac 2 h. W szybkowarze 1 h. Przed...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...