• Informacje na temat:

    dania gorace z serem feta

Przepisy na temat: dania gorace z serem feta
  • Ratatuj z grilla

    Składniki: po 2 żółte i czerwone papryki 2 czerwone cebule 2 cukinie 250 g pomidorków cherry 200 g sera feta lub ricotta 2 łyżki oliwy 6 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku świeży tymianek Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umyj i pokrój papryki w kawałki, cukinie w plasterki, pomidorki na pół. Cebule obierz, pokrój w pióra. Obierz czosnek. 2. Wrzuć wszystkie...

  • Przepis na sałatkę z serem feta.

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    Chrupiące racuszki, pyszne zapiekanki, lekkie sałatki oraz krokiety, rogaliki, kopytka - prezentujemy przepisy na proste i praktyczne dania z gotowanych ziemniaków.

  • Danie dość specyficzne w smaku.

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!

  • Apetyczna zapiekanka z kalafiora. Dodatek sera feta nadaje daniu wyrazisty smak.

  • Warzywa z lekkim farszem

    ...formie. Na nich połóż kalarepki. Naczynie przykryj. Piecz 30 min w 170 st. Odkryj i piecz 10 min. Danie podaj posypane szczypiorem i ziołami.  Bataty napełnione białym serem Sposób(...).  3. Bataty ułóż na blaszce z pergaminem i posyp fetą - możesz ją wymieszać z serem pleśniowym lub żółtym serem startym na grubej tarce. Piecz w 160 st. przez 10 minut.  4. Podawaj posypane posiekaną...

  • lekkie, smaczne, proste i szybkie

  • Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną

  • Smaczne połączenie piersi z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. Przygotowane danie jest lekkie i soczyste, powinno posmakować osobom będącym na diecie i liczącym kalorie.

Artykuły na temat: dania gorace z serem feta
  • Pęczotto z botwinką i fetą

    Pęczotto - danie przygotowane taką samą techniką jak risotto, ale z naszego rodzimego pęczaku, czyli najgrubszej jęczmiennej kaszy.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Gruzińskie smaki

    Gruzja kojarzy nam się z piosenką o herbacianych polach Batumi. Kuchnia tego kraju to dania proste, sycące i pełne aromatycznych przypraw.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Gotowe na czas

    ...pieprz, olej roślinny, 6 małych tortilli twarożek kozi oraz oliwa z oliwek do podania Na salsę: sok z 3 limonek, 1/4 czerwonej cebuli, 1 ząbek czosnku, 3 dojrzałe awokado, 200 g pomidorków(...) mięty Na miętową fetę: 200 g miękkiego sera feta, 120 g gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej typu greckiego), 1 szklanka suszonej mięty Wsyp suszoną miętę i oregano do naczynia z oliwą. Obierz...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do sporządzenia dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Podczas przygotowania dań z makaronu ograniczeni jesteśmy tylko przez naszą inwencję twórczą. Ten wspaniały włoski wynalazek możemy łączyć właściwie ze wszystkimi składnikami i podawać na wiele różnych sposobów - na ciepło i zimno, z wytrawnymi dodatkami lub całkowicie na słodko oraz, tak jak my Polacy lubimy najbardziej, jako dodatek do...

  • Zbliża się sezon na dynię. Zupy, dania główne, desery – z dyni stworzymy niemal cały zestaw obiadowy. Sprawdź dlaczego warto jeść dynię i jakie przepisy warto wypróbować w najbliższym czasie. Fot. 123RF/Picsel Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...