• Informacje na temat:

    dania angielskie z mielonej wolowiny

Przepisy na temat: dania angielskie z mielonej wolowiny
Artykuły na temat: dania angielskie z mielonej wolowiny
  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...drobiowego (pierś indyka, kurczaka itd.), po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki mielonej, pieprzu i soli 2 łyżki ostrego keczupu, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 150 g małych pomidorków(...), pieprz, po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki w proszku, 1 liść laurowy, 1/2 pęczka natki pietruszki, kilka ziaren ziela angielskiego, olej do smażenia. Przygotowanie: Wołowinę myjemy i kroimy na...

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Dodawane do wielu tradycyjnych, polskich dań, chociaż zawsze zostawiane są na talerzu, mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w naszym żywieniu....

  • ...się na targ i przyrządźmy z tych niecodziennych warzyw pyszne i oryginalne dania!

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Nie warto ich traktować po macoszemu, gdyż mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF/Picsel Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w żywieniu. Jednak każdy zdaje sobie sprawę, że bez...

  • Chleb nasz powszedni

    ..., pietruszka, mały kawałek selera, por, 1/2 bochenka chleba razowego żytniego, liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany Na klopsiki: 50 dag mielonego(...) i ziela angielskiego przygotuj wywar. Po ugotowaniu powinnaś otrzymać litr wywaru. 2. Chleb pokrój w kostkę, skrop lekko oliwą i dodaj do wywaru. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj go do...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Diabelnie smaczne

    ...warzywnego, sól, pieprz, liść laurowy, płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki, kilka gałązek lubczyku lub innych świeżych ziół, olej do smażenia 1. Papryki przekrój na pół, usuń gniazda nasienne(...) ziela angielskiego, olej do smażenia 1. Wołowinę umyj, dokładnie osusz, pokrój w paski lub sporą kostkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką w proszku. Cebulę obierz z łupin, posiekaj. Papryki...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Większość list, zawierających najpopularniejsze dania świata, otwierają potrawy makaronowe. A mówiąc o makaronach, nasze myśli w sposób naturalny wędrują do Włoch. Oto lista makaronowych dań, które każdy z nas powinien znać Włoskie pasty pokochał cały świat, gdyż łączą w sobie prostotę, harmonijne smaki oraz poszanowanie do rodzimych produktów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas, chcąc przygotować naprawdę dobre danie makaronowe, sięga właśnie po receptury, pochodzące z Półwyspu Apenińskiego....