• Informacje na temat:

    dania angielskie najprostsze

Przepisy na temat: dania angielskie najprostsze
Artykuły na temat: dania angielskie najprostsze
  • Jak nie popełnić najcięższego grzechu randkowiczki, czyli słuchaj zamiast gadać

    ...się, jeśli nie znasz nazwisk piłkarzy ligi angielskiej czy nie kręci cię oglądanie wyścigów Formuły 1. Jeśli sport naprawdę jest twoim hobby, możecie wymienić się doświadczeniami, wiedzą praktyczną...

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Dodawane do wielu tradycyjnych, polskich dań, chociaż zawsze zostawiane są na talerzu, mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w naszym żywieniu....

  • Chrzan nie do chrzanu

    Wiele lat znałam chrzan pod angielską nazwą, "horseradish" (tłumaczyłam to jako: końska rzodkiew) i byłam przekonana, że jedzą go tylko konie. Jednak w XVI wieku słowo "horse" znaczyło też "mocny" albo "szorstki". I w takim tłumaczeniu nazwa staje jak najbardziej zrozumiała.

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Nie warto ich traktować po macoszemu, gdyż mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF/Picsel Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w żywieniu. Jednak każdy zdaje sobie sprawę, że bez...

  • Carla Bruni: Razem jesteśmy silne

    Była już rozchwytywaną modelką, skandalistką, pierwszą damą Francji. Teraz, po czterech latach przerwy, Carla Bruni wraca do tego, co kocha najbardziej – do muzyki.

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Garnitur - synonim elegancji

    Garnitury zostały wprowadzone na salony na początku XIX w. przez Beau Brummella, angielskiego oficera, przyjaciela króla Jerzego IV, jako wygodniejsza (tak, panowie, wygodniejsza!) wersja codziennego(...) tylko wysokim panom, ponieważ optycznie skracają sylwetkę. Z tyłu marynarka ma rozcięcia, czyli szlice - jedno pośrodku, zwane francuskim, lub dwa po bokach, czyli angielskie, które jest...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Ciche dni: Oczyszczają czy niszczą związek?

    Każda kobieta próbowała tej strategii choć raz w życiu: milczała i traktowała swojego partnera jak Królowa Śniegu. Ale czy to pomaga rozwiązać konflikt?

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...