• Informacje na temat:

    dania angielskie najprostsze

Przepisy na temat: dania angielskie najprostsze
  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...tradycyjny polski obiad bez ziemniaków. Prawdopodobnie nigdy nam się nie znudzą, gdyż można je przyrządzić na niezliczoną ilość sposobów. Zacznijmy od tego najprostszego podania, czyli ziemniaków z wody. Po(...) własnej kuchni. Podpowiadamy, jak łączyć przyprawy i zioła z popularnymi produktami. Dania warzywne Polacy kochają kuchnię włoską, a ta głównie opiera się na pomidorach. Idealny sos pomidorowy...

  • Wymyślone dzisiaj, spontanicznie, z tego co było w lodówce;)

  • pyszna, szybka w przygotowaniu, doskonała jako dodatek do schabu i pieczeni

  • Super przekąska.

  • Wykonanie bagietej jest bardzo proste a efekt niespodziewany.

  • Smaczny pomysł na "Najprostsze muffinki"

  • Potrawa świąteczna, u mnie zarówno na wigilię jak i na Wielkanoc, znana chyba wszystkim. Każdy robi je jednak inaczej, więc i mój sposób postanowiłem zaprezentować. Tym bardziej, że robię je zawsze w trzech smakach. I jak to facet w kuchni, staram się uprościć sobie przygotowanie i skrócić czas, którego w okresie przedświątecznym nigdy nie ma zbyt wiele. Chociaż, na szczęście, śledzie można zrobić dwa dni wcześniej. A przygotowanie ich w takiej ilości eliminuje ryzyko, że nie doczekają świąt…

  • Wadą tej potrawy jest,że za szybko się zjada:)

  • Połączenie bitej śmietany, ubitej piany z białek oraz żółtek utartych z cukrem i prawdziwą wanilią. A wszystko to bez użycia maszynki do lodów i bez mieszania co dwie godziny! Lody są bardzo proste w wykonaniu, wystarczy ubić w osobnych naczyniach śmietankę kremówkę, pianę z białek oraz żółtka.

Artykuły na temat: dania angielskie najprostsze
  • Jak nie popełnić najcięższego grzechu randkowiczki, czyli słuchaj zamiast gadać

    ...się, jeśli nie znasz nazwisk piłkarzy ligi angielskiej czy nie kręci cię oglądanie wyścigów Formuły 1. Jeśli sport naprawdę jest twoim hobby, możecie wymienić się doświadczeniami, wiedzą praktyczną...

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Dodawane do wielu tradycyjnych, polskich dań, chociaż zawsze zostawiane są na talerzu, mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w naszym żywieniu....

  • Chrzan nie do chrzanu

    Wiele lat znałam chrzan pod angielską nazwą, "horseradish" (tłumaczyłam to jako: końska rzodkiew) i byłam przekonana, że jedzą go tylko konie. Jednak w XVI wieku słowo "horse" znaczyło też "mocny" albo "szorstki". I w takim tłumaczeniu nazwa staje jak najbardziej zrozumiała.

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Nie warto ich traktować po macoszemu, gdyż mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF/Picsel Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w żywieniu. Jednak każdy zdaje sobie sprawę, że bez...

  • Carla Bruni: Razem jesteśmy silne

    Była już rozchwytywaną modelką, skandalistką, pierwszą damą Francji. Teraz, po czterech latach przerwy, Carla Bruni wraca do tego, co kocha najbardziej – do muzyki.

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...

  • Garnitur - synonim elegancji

    Garnitury zostały wprowadzone na salony na początku XIX w. przez Beau Brummella, angielskiego oficera, przyjaciela króla Jerzego IV, jako wygodniejsza (tak, panowie, wygodniejsza!) wersja codziennego(...) tylko wysokim panom, ponieważ optycznie skracają sylwetkę. Z tyłu marynarka ma rozcięcia, czyli szlice - jedno pośrodku, zwane francuskim, lub dwa po bokach, czyli angielskie, które jest...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Ciche dni: Oczyszczają czy niszczą związek?

    Każda kobieta próbowała tej strategii choć raz w życiu: milczała i traktowała swojego partnera jak Królowa Śniegu. Ale czy to pomaga rozwiązać konflikt?

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...