• Informacje na temat:

    dani z bialkami jajek

Przepisy na temat: dani z bialkami jajek
  • Jajka zapiekane w pomidorach (shakshuka)

    Danie gotowe w 20 minut!

  • PYCHOTA

  • 3 pomysły na jajka faszerowane

    Szukasz nowych pomysłów na dania wielkanocne? Chcesz odświeżyć swoje menu, aby nie podawać bliskim wciąż tego samego? Sprawdź nasze przepisy na jajka faszerowane.

  • Prosty sernik na kruchym spodzie z bezą. Tego typu sernik może dłużej przetrzymać niż z owocami.

  • Proste dania dla zabieganych

    ...35 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem polej quiche rozpuszczonym masłem z bułką tartą.  Makaron z kurczakiem Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka umyj, oczyść. Pokrój w kostkę...

  • smaczne mięciutkie muffinki z kremem budyniowym. Jeśli nie macie co zrobić z białkami to bardzo polecam. Z przepisu wychodzi około 18 muffinek. Ja do środka dodałam jeszcze posiekaną czekoladę, ale można dodać też owoce jak i pozostawić bez dodatków…

  • Kulebiak, czyli danie z kapustą w roli głównej - na rozgrzewkę przed świętami

    Aby wprawić się w magiczny klimat świąt, już teraz warto sięgnąć po nieco świąteczne potrawy i zaspokoić swój apetyt na nie, by nie przejeść się przy wigilijnym stole. Szef kuchni Bogdan Gałązka poleca kulebiaka, czyli drożdżowego pieroga nadziewanego kapustą kiszoną.

  • Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

  • Jajka "Orsini"

    Świetnym dodatkiem do jajek "Orsini" jest surówka przygotowana z sałaty lodowej z papryką i cebulką, polana sosem winegret.

Artykuły na temat: dani z bialkami jajek
  • Jajka w awokado

    ...). Posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu zetrzyj na wierzch trochę parmezanu. Danie podawaj z pieczywem. Zobacz także:

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem warto się...

  • Warzywa z jajkami

    ...eśli chcesz szakszukę podać na śniadanie, sos możesz przygotować wieczorem, a rano podgrzać i dodać jajka.

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...

  • Jajka trzeba jeść

    ...i w małych stadach. Dla osób z problemami trawiennymi najlepsze są jajka ugotowane na miękko lub przygotowane na parze. Są łatwiej trawione niż ugotowane na twardo. Nie gotujmy jajek dłużej niż 10 minut(...) zjedzenie 10 jajek tygodniowo! Jeśli jesteśmy ogólnie zdrowi, bez obaw możemy zjadać jedno jajko dziennie. Uwaga! Ostrożniej dawkujmy jajka dzieciom. Dziecko w wieku przedszkolnym nie powinno zjadać...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Jajko bez niespodzianki

    ...zastąpić mięso w daniu obiadowym. Żółtka wykorzystujemy jako bazę sosów, kremów, ciast, koktajli i deserów. Białko świetnie spulchnia wypieki, a dodane do mielonego mięsa spaja masę niczym klej. Zwróć(...) zdrowsze, gdyż ich chów i karma podlegają stałej kontroli. Prosty test na świeżość jajek Do szklanki z wodą wsypujemy 1,5 łyżeczki soli i wkładamy jajo. Świeże zostanie na dnie szklanki, nieświeże...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich podania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Aby były naprawdę smaczne, unikajcie błędów, o których piszemy poniżej. Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Niestety, przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń...

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    .... Pamiętajmy również o kilku dodatkowych zasadach - nigdy nie zostawiajmy jajek na parapecie w pobliżu źródła światła, gdyż słońce źle na nie wpływa. Nie warto też myć ich przed schowaniem ich do lodówki - stracą wtedy swoją naturalną barierę ochronną. Bądźmy również ostrożni przy korzystaniu z pękniętych jajek - mogą się prędzej zepsuć. Zamrażanie jajek Okazuje się, że jajka można przechowywać...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...