• Informacje na temat:

    daktylowa slodycz

Przepisy na temat: daktylowa slodycz
Artykuły na temat: daktylowa slodycz
  • Fakty i mity o zamiennikach cukru

    ​Miód, stewia, ksylitol... Jest wiele produktów, którymi możesz zastąpić biały cukier. Ale czy one na pewno są lepsze i mają mniej kalorii? Sprawdź, po jaką słodycz najlepiej sięgnąć.

  • Niespodziewani goście to wyzwanie dla każdej pani domu. Chcąc zaprezentować się jak najlepiej, wymyślamy szybkie przekąski lub kupujemy ciasto w sklepie. A przecież taką wizytę mogą ułatwić nam zasoby naszej zamrażarki, do której wcześniej włożyliśmy smakowite wypieki czy świeże bułeczki. Wystarczy tylko wiedzieć, jak je zamrozić. Fot. 123RF/Picsel Mrożenie chleba i bułek wciąż nie cieszy się popularnością, ponieważ pieczywo możemy teraz kupić prawie zawsze i wszędzie. Jednak powszechnie...

  • Cukrowa pułapka. Jak w cztery tygodnie się z niej uwolnić

    Często w naszej diecie jest za dużo cukru. Jego nadmiar prowadzi do miażdżycy, cukrzycy, grzybicy, nawet przeziębień! Warto więc zmienić nawyki.

  • „Jak jeść słodycze i nie tyć” to zbiór przepisów na zdrowsze wersje słodkości, bez dodatku cukru, pełnych wartości odżywczych ale również smaku. Jessica Meinhard w swojej książce udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Torty, ciasta, ciasteczka, batony, czekoladki, cukierki, lody i desery... Wszystko to pełne smaku i bez wyrzutów sumienia!Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które...

  • Cukier – wpływ na zdrowie i zawartość w produktach

    W powszechnym rozumieniu, cukier to termin określający cukier buraczany lub trzcinowy (sacharozę), który stosujemy do słodzenia. Tymczasem z punktu widzenia żywieniowego słowo „cukry” oznacza wszystkie jednocukry i dwucukry – m.in. glukozę, fruktozę, sacharozę i laktozę.

  • Akacjowy, wielokwiatowy, gryczany a nawet wrzosowy. Swoją nazwę nosi od rośliny z której pszczoły pozyskują nektar. W ciekłej postaci nosi nazwę patoki, a skrystalizowanej – krupca. Miód – płynne złoto. Fot. 123RF O tym, że rzepakowy jest nie tylko olej, ale też miód wie niewielu. W końcu w jego różnych rodzajach i produkcji specjalizują się głównie pszczelarze. Do nas trafia gotowy produkt. W związku z tym nie do końca wiemy jak wyglądał proces jego powstawania lub jakie kryje w sobie...

  • Substancje słodzące: Jak wybrać najlepszą?

    Choć powszechnie wiadomo, że cukier szkodzi zdrowiu, trudno nam na co dzień zrezygnować z dosładzania napojów i potraw. Co zatem możemy zrobić? Mądrze stosujmy jego zamienniki!

  • W Polsce bez problemu kojarzymy sushi, wasabi, tempurę czy sake z Japonią. Ale niewielu z nas jest w stanie powiedzieć cokolwiek o tym, jakie słodycze jada się w Kraju Kwitnącej Wiśni. Iri mame to ziarna soi w słodkiej skorupce. Poniżej przepis!         fot. materiały prasowe Słodycze na słono W Japonii słowo "kashi", w przybliżeniu "słodycze", to tak naprawdę wszystkie rzeczy, które je się poza zwykłymi posiłkami. Są to na przykład owoce i orzechy, cukierki i czekoladki, ale także ciasta i...

  • Na zdrowie - dieta bezcukrowa

    Liczysz każdą łyżeczkę cukru? To za mało. Aby pozbyć się wałeczków z bioder, potrzeba cukrowego detoksu!

  • Zdradzamy cztery kulinarne inspiracje, dzięki którym Święta Bożego Narodzenia zyskają wyjątkowy smak, a impreza Sylwestrowa stanie się niezapomniana. Fot. 123RF/Picsel Ryba w okresie świątecznym nie musi kojarzyć się z karpiem czy śledziem w śmietanie. Jak unowocześnić nasze zwyczaje tak, by przygotowane przez nas potrawy zachwyciły naszych gości nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale i Sylwestra? Z pomocą nadchodzi Artur Gos, szef kuchni Sakana Sushi Bar we Wrocławiu, który...

Wideo na temat: daktylowa slodycz
  • Daktyle – naturalna słodycz

    z konfiturą z daktyli i pieczonych jabłek, sałatka daktylowa i domowe pralinki daktylowo-żurawinowe. (DDTVN/x-news)