• Informacje na temat:

    daktylowa nutella

Przepisy na temat: daktylowa nutella
  • Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!

  • Dietetyczna, zdrowa nutella.

  • Wypróbowany przepis na "Wielkanocna babka daktylowa"

  • Czekośliwka jest to i nutella gruszkowa bedzie:) Naprawdę polecamy:)

  • Wystarczą tylko 2 składniki :-) Pyszny dodatek do naleśników,placuszków lub można wyjadać palcami ze słoika ;-)

  • Doskonale nadaje się jako masa do ciast, do naleśników, racuchów itp.

  • Słodkości na kanapki dla naszych pociech.

  • Wystarczą tylko trzy składniki. Dla zapracowanych mam :)

  • Konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao, w smaku przypomina śliwki w czekoladzie/

  • Przepyszny krem, przypominający nutellę o wyjątkowym bananowym smaku. Przepis znalazłam u Majany, warto się skusić :)

Artykuły na temat: daktylowa nutella
  • Wczesna jesień jest dla wielu osób najpiękniejszą porą roku. Drzewa powoli złocą się i czerwienią, powietrze jest jeszcze ciepłe, ale już bardziej rześkie, radosne dzieci w drodze ze szkoły zbierają żołędzie i kasztany. Fot. Fotolia Tak łatwo się rozmarzyć podczas codziennego spaceru i aż chciałoby się zatrzymać ten wyjątkowy klimat. Jak celebrować pierwsze jesienne dni? Najlepiej zacząć już od rana. O tej porze roku coraz chętniej sięgamy po śniadania na ciepło, które doskonale smakują i...

  • Orzechy laskowe to doskonały dodatek do deserów, a najlepiej smakują w... Fot. 123RF/Picsel Orzechy w czekoladzie Orzechy laskowe to znany dodatek do słodyczy. Świetnie komponują się z czekoladą, w formie kremów kanapkowych, wsród których najsłynniejsza jest Nutella. Jej pierwowzór to gianduia, stworzona przez turyńskich cukierników: Paula Caffarela i Michele'a Prochema, w XIX wieku. Produkowali oni tabliczki czekolady z zawartością minimum 30% orzechów laskowych, które szybko przypadły do...

  • Zdradzamy cztery kulinarne inspiracje, dzięki którym Święta Bożego Narodzenia zyskają wyjątkowy smak, a impreza Sylwestrowa stanie się niezapomniana. Fot. 123RF/Picsel Ryba w okresie świątecznym nie musi kojarzyć się z karpiem czy śledziem w śmietanie. Jak unowocześnić nasze zwyczaje tak, by przygotowane przez nas potrawy zachwyciły naszych gości nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale i Sylwestra? Z pomocą nadchodzi Artur Gos, szef kuchni Sakana Sushi Bar we Wrocławiu, który...

  • Ryba w okresie świątecznym nie musi kojarzyć się z karpiem czy śledziem w śmietanie. Jak unowocześnić nasze zwyczaje tak, by przygotowane przez nas potrawy zachwyciły naszych gości nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale i Sylwestra? Z pomocą nadchodzi Artur Gos, szef kuchni Sakana Sushi Bar we Wrocławiu, który odczarowuje mit ciężkiej, smażonej ryby, proponując zdrowszą alternatywę. Fot. 123RF/Picsel Niemal na całym świecie okres Świąt Bożego Narodzenia to czas szczególny,...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Pati Sokół to artystka i wokalistka. W maju pokaże autorski seans muzyczny pt. "Neverland", w którym udział wezmą m.in. Magda Różczka, Maciej Stuhr i Tomasz Kot. Nam zdradza sekrety swojej witariańskiej diety. Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA 1. Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :) 2. Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Julka zaprezentowała przepis na kulki mocy w pięciu smakach. Czekoladowe 170 g wegańskiej ciemnej czekolady 1 awokado 2 łyżeczki masła migdałowego 65 g mielonych migdałów 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego 7 suszonych śliwek jadalne fiołki i sezam (do dekoracji) Daktylowe 5 białek 5 łyżek ksylitolu 8 żółtek 150 g mąki ryżowej 10 świeżych daktyli (45 g) 2 łyżki kakao 13 g soku z pomarańczy 13 g skórki pomarańczowej 1 papryczka chili 4 łyżki...

  • Tunezja jest niezwykle apetyczna. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, słodko, ostro i słono. Nawet najwięksi smakosze poczują się tu jak w kulinarnym raju. Tunezyjska kuchnia łączy w sobie francuską subtelność z afrykańską pikanterią, którą w większości potraw zapewnia harissa. Ten bardzo ostry sos przyrządzany z suszonych czerwonych papryczek chili wymieszanych z oliwą z oliwek stał się niemal narodowym znakiem rozpoznawczym. Tunezyjczycy uwielbiają przyprawy i obok wspomnianej...

  • Rozróżniamy cztery smaki – słodki, ostry, kwaśny i słony. Z ich połączenia powstają tysiące odcieni, które sprawiają, że jedzenie nas zachwyca lub, przeciwnie, odrzuca. Jak łączymy smaki i czy warto wyjść poza tradycyjne połączenia? Fot. 123RF/Picsel Smaki najczęściej łączymy na zasadzie podobieństw, kojarząc je w kompozycje słodkie, pikantne, słone bądź kwaśne. Takie potrawy są klasyczne w smaku, ponadczasowe, ale jednocześnie przewidywalne. Przygoda kulinarna zaczyna się, gdy wyjdziemy poza...