• Informacje na temat:

    daktyle zapiekane z boczkiem

Przepisy na temat: daktyle zapiekane z boczkiem
Artykuły na temat: daktyle zapiekane z boczkiem
  • Mięsa z suszonymi owocami

    Suszone owoce powinniśmy mieć zawsze pod ręką. W przeciwieństwie do chipsów czy batoników, są nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąską. Figi zapobiegają wrzodom żołądka. Morele są dobre dla wszystkich odchudzających się. Rodzynki chronią przed osteoporozą. Daktyle łagodzą objawy menopauzy. Suszone banany są skuteczne przy nadciśnieniu i wrzodach a śliwki wspomagają trawienie! Schab pieczony...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • Z powodu zabiegania i zapracowania często nie mamy czasu na gotowanie. Zamiast tego stołujemy się w barach szybkiej obsługi lub jeśli znajdziemy 20 minut czasu więcej idziemy do baru z chińskim jedzeniem lub na pizzę. Może zamiast tego warto zainteresować się produktami mrożonymi domowej jakości? Firma ANITA wprowadza na rynek nową markę pyz i pierogów - Pyza Polska. To dobra wiadomość dla koneserów, a tych w Polsce nie brakuje. Badania wskazują, że na mrożone przysmaki przeznaczamy już 2,3...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato?   Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co istotne...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • W poniedziałek 12.11.2012 zakończył się konkurs na danie inspirowane kuchnią Jamiego. Bardzo dziękujemy za wszystkie wspaniałe zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Wybór zwycięzców nie należał do prostych ponieważ zaskoczyliście nas swoją pomysłowością. Jednak po długich debatach postanowiliśmy, że książki Jamiego Olivera 'Kulinarne wyprawy Jamiego' powędrują do trzech osób: Nulek, aczp oraz czekoladka_m -->Nulek za przepis na Zielona Melchiora - pierożki zapiekane -->aczp za przepis na...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Każdy z nas ma czasem zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoceDla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszottoMała przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiemNa upalny dzień: surówka z młodej kapusty / chłodnik z melona i ogórkaDla dwojga: krem z białych warzyw / banany z...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...