• Informacje na temat:

    daktyle salatki

Przepisy na temat: daktyle salatki
  • Sałatka z jabłkiem i pomarańczami

    ...i mieszamy go z majonezem. Figi kroimy w plastry, a daktyle wzdłuż, na połówki. Na talerzu rozkładamy sałaty, cząstki selera, a następnie ser i szynkę, po czym dodajemy rodzynki, daktyle i plastry figi...

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane daktyle"

  • Tarta z awokado - zielony przysmak

    ...ciasto na spód tarty: 140 g suszonych daktyli, 70 g migdałów, 2 łyżki oleju kokosowego. Na początek przygotowujemy ciasto na spód. Drobno mielimy migdały i daktyle w blenderze (daktyle dobrze przed...

  • Przepis wart wypróbowania: "Daktyle faszerowane migdałem w czekoladzie"

  • Śniadaniowe rewolucje

    ..., ananasa), suszone jabłko, daktyle, śliwki, pestki słonecznika, dyni, nasiona sezamu, siemienia lnianego, orzechy (pistacjowe, laskowe, włoskie). Przyrządź lassi: obierz mango, oddziel miąższ od pestki...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ..., plastry mango i figi. Możemy skusić się również na budyń, kandyzowane daktyle oraz opiekane w karmelu orzechy. Słodką specjalnością kuchni libańskiej jest kenafem, czyli małe ciastko kształtem...

  • Zdrowe i bardzo smaczne fit słodycze, tym razem polecam chałwę ze słonecznika z daktylami. Łatwe wykonanie, idealne słodycze dla dzieci i osób zdrowo się odżywiających.

  • Smaczny i zdrowy deser zrobiony z samych naturalnych produktów: ryż pełnoziarnisty, suszone daktyle i mleczko kokosowe, więc nawet osoby będące na diecie mogą śmiało po niego sięgnąć. Banalnie proste połączenie bez glutenu i białego cukru, a jakie smaczne, polecam na Walentynki i nie tylko.

  • To moje kolejne ciasto na mące razowej. Szybkie i łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.

Artykuły na temat: daktyle salatki
  • Coś na drogę

    ...kakao, łyżeczka oleju kokosowego, szczypta soli, do obtoczenia to, co lubisz: wiórki kokosowe, sezam, mak, ziarna słonecznika. Daktyle i migdały zmiksuj na gładką masę, dodaj kakao, kaszę jaglaną...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • 6 bakaliowych sposobów na długowieczność

    ...? Wystarczy pokroić 2-3 sztuki i dołożyć je do naszego śniadania przygotowanego na bazie pełnych zbóż i ziaren z dodatkiem jogurtu lub mleka. Sposób nr 4 - daktyle są fit! Daktyle to owoce daktylowca, jednego z najstarszych drzew jakie są uprawiane. Już w czasach starożytnych były smakołykiem arabskich książąt i swoją silną pozycję utrzymały do dziś. Suszone daktyle są wspaniałą przekąską. Mają...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Chudnij z Adele

    ..., daktyle, jabłko, sos jogurtowy 2. kanapka z łososiem, rukolą, kaparami 3. makaron gryczany z owocami Te produkty wprowadź na stałe do swego menu Warzywa i owoce: jarmuż, seler naciowy, rukola, cykoria, czerwona cebula. Z warzyw strączkowych: soja i produkty sojowe. Z owoców: borówki amerykańskie, truskawki, cytryny, pomarańcze, jabłka, pomelo, daktyle - szczególnie odmiany Medjoul...

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Dieta, z której energię czerpią nawet ultramaratończycy

    Obojętnie jaka, jeżeli jest monotonna, jest niezdrowa - tak o diecie mówi Ina Rybarczyk. Propagatorka diety roślinnej przekonuje, że ta może być różnorodna. Jej zdaniem rośliny dodają energii. "Chociażby najlepszy ultramaratończyk jest weganinem" - podaje.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Grajmy latem w zielone

    "Grasz w zielone? Gram!" - brzmiały słowa dziecięcej wyliczanki. W zielone powinien grać każdy, niezależnie od wieku. Potrawy z zielonych warzyw sprzyjają naszemu zdrowiu, a latem jest o nie najłatwiej. Urozmaicajmy swoje dania o zielone warzywa, a poczujemy przypływ sił witalnych.

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

Wideo na temat: daktyle salatki
  • Daktyle – naturalna słodycz

    Daktyle to owoce idealne dla osób zmęczonych i zapracowanych. Jakie mają właściwości prozdrowotne? Dlaczego powinny po nie sięgać osoby z problemami jelitowymi? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" dr Danuta Myłek, dietetyk i alergolog. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali dania takie jak: wieprzowina z daktylami i chlebkiem arabskim, rogaliki

  • Przepisy na sałatkę z ogórka, awokado i rzodkiewek oraz ekspresową tartę z rabarbarem i daktylami

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaproponowała w „Dzień Dobry TVN” pomysły na potrawy z nowalijek. Podpowiedziała również, jak zachęcić dziecko do jedzenia rzodkiewki, sałaty, botwiny czy ogórków. - Starajmy się gotować z jak najlepszej jakości warzyw – powiedziała. - Dzieci powinny spożywać nowalijki, czyli wszystkie pierwsze warzywa, które się pojawiają. Jednak, jeśli nie znamy źródła mogą być bardzo zanieczyszczone i spowodować więcej złego niż dobrego – dodała. Przygotowała sałatkę z...

  • Daria Ładocha: Gdy nie znamy źródła warzywa mogą być zanieczyszczone i powodować więcej złego niż dobrego

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaproponowała w „Dzień Dobry TVN” pomysły na potrawy z nowalijek. Podpowiedziała również, jak zachęcić dziecko do jedzenia rzodkiewki, sałaty, botwiny czy ogórków. - Starajmy się gotować z jak najlepszej jakości warzyw – powiedziała. - Dzieci powinny spożywać nowalijki, czyli wszystkie pierwsze warzywa, które się pojawiają. Jednak, jeśli nie znamy źródła mogą być bardzo zanieczyszczone i spowodować więcej złego niż dobrego – dodała. Przygotowała sałatkę z...