• Informacje na temat:

    daktyle kandyzowane zdjęcia

Przepisy na temat: daktyle kandyzowane zdjęcia
  • Kuchnia miętą pachnąca

    ..., plastry mango i figi. Możemy skusić się również na budyń, kandyzowane daktyle oraz opiekane w karmelu orzechy. Słodką specjalnością kuchni libańskiej jest kenafem, czyli małe ciastko kształtem...

  • Daktyle

  • Smak z dzieciństwa:) Babcia miała zawsze pełne słoje takich gruszek:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane daktyle"

  • W okresie zimowym, kiedy w sprzedaży są duże pomarańcza z grubą skórą, przygotowuję kandyzowane skórki pomarańczowe. Idealne jako dodatek do sernika, keksa czy makowca.

  • Pyszne, słodkie,pachnące i pięknie wyglądające pomarańcze kandyzowane w czekoladzie. Mogą być ozdobą świątecznego stołu albo fajnym "hand made" prezentem :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Daktyle faszerowane migdałem w czekoladzie"

  • Jest bardzo smaczny i latwy w przyzadzeniu, a dla smakoszy marcepanu to wyjatkowy przysmak.

  • Przygotowanie ich jest proste, wymaga tylko trochę cierpliwości, za to efekt jest świetny i smaczny. Są doskonałą i aromatyczną jadalną ozdobą do deserów i tortów.

  • Do wypieków na Boże Narodzenie (i nie tylko) jak znalazł. Trochę cierpliwości i pracy, a otrzymamy rzecz własnoręcznie zrobioną o niezwykłym aromacie. I pomyśleć, że najczęściej te skórki wyrzucamy.

Artykuły na temat: daktyle kandyzowane zdjęcia
  • Mazurek cygański

    Składniki: 60 g rodzynek 60 g daktyli 60 g migdałów 60 g fig 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 jajka 60 g cukru pudru 40 g mąki  sok z cytryny Figi i rodzynki opłucz i osusz. Z daktyli usuń pestki. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę. Bakalie oraz skórkę pomarańczową drobno pokrój. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Białka ubij na sztywną pianę. Oprósz mąką, dodaj utarte żółtka, bakalie oraz...

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Świat produktów spożywczych jest niezwykle barwny i kolorowy. Zazwyczaj nie mamy problemu nazwaniem produktów, na które patrzymy. Jednak czy uda ci się je odróżnić, gdy pozbawimy je kolorów? Sprawdź swoją spostrzegawczość i zaproś znajomych do wspólnej zabawy!  

  • Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio. Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku. Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy...

  • Kochasz gotować? Jesteś fanem włoskiej kuchni? Uwielbiasz makarony? Jeśli tak, weź udział w naszym konkursie i wygraj! Do zgarnięcia nagroda główna robot kuchenny marki Bosch o wartości 599 złotych, garnki do gotowania makaronu o wartości 130 złotych oraz zestawy produktów marki Barilla - 5 sosów i 5 makaronów o wartości 85 złotych. Nasz konkurs trwa aż 7 tygodni, w każdym tygodniu do wygrania cenne nagrody!

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla naszej cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złotego odcienia. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A zadba też o nasz wzrok....

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na energetyczne kulki mocy Kulki orzechowe 1 szklanka orzechów włoskich i nasion słonecznika (proporcje według upodobania) ½ szklanki zmielonych płatków owsianych ½ szklanki suszonych daktyli ½ łyżeczki miąższu z wanilii 1 łyżka oleju kokosowego ½ łyżeczki soli szczypta kakao szczypta cynamonu sok z daktyli do uzyskania odpowiedniej słodkości syrop z agawy do uzyskania odpowiedniej słodkości 5 łyżek zmielonych orzechów...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował przepis na autorskie kulki mocy. Kulki mocy kokosowe 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka kokosowego ½ szklanki daktyli (ok. 8 sztuk) 1 łyżka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka cynamonu kilka kropel aromatu waniliowego kilka sztuk migdałów bez skórki wiórki kokosowe do obtoczenia Kulki mocy orzechowe 500 g suszonych, miękkich daktyli 300 ml wrzątku 200 g orzechów włoskich 65 g orzechów nerkowca 30 g kakao 400 g wiórków...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...