• Informacje na temat:

    daktyla

Przepisy na temat: daktyla
Artykuły na temat: daktyla
  • Ekspert radzi: Daktyle

    Doświadczona mistrzyni kulinarna Hanna Szymkiewicz zdradza tajniki daktyli.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Daktyle na zdrowie

    ...znakomita polewa do kruchego ciasta (najbardziej znanego w postaci mazurka daktylowego). Bardzo zdrowym i smacznym śniadaniem jest jogurt z daktylami. Jak widać daktyle to kolejny przykład tego...

  • Jeść słodycze i mimo wszystko chudnąć – to z pewnością marzenie wielu z nas. Ale czy jest ono realne? Okazuje się, że jak najbardziej! Wbrew pozorom, zdrowe słodycze istnieją i wcale nie są trudno dostępne. Dla wielu osób dieta to czas niekończących się wyrzeczeń oraz odmawiania sobie przyjemności. Wszystko to sprawia, że czujemy się bardzo źle i znacznie trudniej jest nam wytrwać w postanowieniach. Nie tak być powinno! Jeśli bardzo lubicie słodycze, wcale nie musicie ich sobie odmawiać....

  • Daktyle - zdrowa słodycz

    Daktyle są nie tylko cenionym przysmakiem, są również idealnym dodatkiem do zdrowej diety. Choć zawierają dużą ilość cukru, badania opublikowane w Nutrition Journal wskazują, że daktyle mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są bogatym źródłem witamin.

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Faszerowane daktyle

    Połowę pistacji posiekać i odłożyć do dekoracji. Drugą połowę zemleć, dokładnie wymieszać z masą marcepanową i likierem. Napełnić powstałym farszem wszystkie...

  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru. Otwórz okno na kulinarny świat, pełen nowych smaków i zapachów. Świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Kuchni, która zmieni jakość twojego życia i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem i jednocześnie pełnią zdrowia. Wyczarowuje się tu burgery i kotleciki z fasoli, makarony z cukinii, a także parmezan, który tak naprawdę nie jest serem! Naleśniki są zielone, a risotto nie zawiera ani grama masła. Na deser przyrządzamy...

  • Tort bezowy z daktylami i orzechami

    .... Całość posypać cukrem pudrem wymieszanym z kakao i udekorować środek daktylami i orzechami.   Tort bezowy      

  • Jaglany Detoks Marka Zaremby w przeciągu kilku dni stał się bestsellerem wśród tysięcy osób, które zmieniły nie tylko swój sposób odżywania, ale i całe swoje życie. Teraz czas na Jaglany Detoks. Kolejny krok. Dlaczego? Książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć! Detoks czas zacząć! Z tej książki dowiesz się: -jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie -jak...

Zdjęcia na temat: daktyla
  • Tutti Frutti
  • Nagrody w konkursie "Pisanie ma Styl"
Wideo na temat: daktyla
  • Daktyle – naturalna słodycz

    Daktyle to owoce idealne dla osób zmęczonych i zapracowanych. Jakie mają właściwości prozdrowotne? Dlaczego powinny po nie sięgać osoby z problemami jelitowymi? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" dr Danuta Myłek, dietetyk i alergolog. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali dania takie jak: wieprzowina z daktylami i chlebkiem arabskim, rogaliki

  • Przepisy na sałatkę z ogórka, awokado i rzodkiewek oraz ekspresową tartę z rabarbarem i daktylami

    bardzo zanieczyszczone i spowodować więcej złego niż dobrego – dodała. Przygotowała sałatkę z ogórka, awokado i rzodkiewek, ekspresową tartę z rabarbarem i daktylami, kolorowy chłodnik oraz kuskus

  • Krewetki w czosnku z chorizo z ciecierzycą. Smaki prosto z Hiszpanii

    Podróżniczka Agata Dybowska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania prosto z Hiszpanii. Na stole pojawiły się: pieczone kulki mięsne z ricottą na sosie romesco, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy.