• Informacje na temat:

    daklas w termomiksie

Przepisy na temat: daklas w termomiksie
  • Deser idealny, przeznaczony dla prawdziwych smakoszy słodyczy. Zarówno wizualnie jak i smakowo jest to torcik dość słodki, ale idealnie wpasowuje się w aurę jesienno-zimową.

  • W-Z

    SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.

  • W-z to ekspresowe ciasto i smakuje prawie wszystkim .Dodatek mascarpone do śmietany kremówki pozwoli uniknąć dodawania żelatyny , z którą się nie lubię i ciasto jest bajecznie smaczne.

  • Cudnie słodkie, pachnące i pociągające... ;o)

  • W-Z

    mniam mniam

  • W-Z

    Szybki placek

  • w-z

    pyszna w-z

  • W-Z

    pysznosci:)

  • Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"

  • Pyszne idealne na przekąskę lub na zagrychę ;)

Artykuły na temat: daklas w termomiksie
  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...

  • Autentyczna historia małżeństwa Máté pełna jest niepowtarzalnego smaku idyllicznej Toskanii, szlachetnych trunków i rozpływających się w ustach potraw. Doskonała lektura nie tylko dla miłośników podróży i wina. Razem z pisarzem Ferencem Máté i jego żoną Candace, malarką, wyruszamy krętą, obsadzoną cyprysami drogą w poszukiwaniu ich wymarzonego domu i równie wymarzonej winnicy w Toskanii. W Montalcino - najbardziej prestiżowej winnej strefie, słynącej z legendarnego Brunello - udaje im się...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy przyjaciół lub...

  • Homer nazywał ją "płynnym złotem". Rzymianie uważali, że sekretem szczęśliwego i długiego życia jest "wino w środku, oliwa na zewnątrz". Według Egipcjan jej zadaniem było dostarczanie przyjemności w zaświatach. Za odkrycie drzewa oliwnego odpowiedzialni są bogowie - tak twierdziły starożytne ludy rozmiłowane w tym złocistym płynie. Któż mógł bowiem stworzyć drzewo, które może żyć nawet do 1000 lat, a jego gruby pień jest niezwykle odporny na próchnienie? Oliwki były boskim darem, symbolem...

  • Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy o tym, że groźne bakterie salmonelli mogą znajdować się nawet w sałacie. Czy jest się czego bać? Fot. 123RF W ostatnim czasie australijskie społeczeństwo zelektryzowała informacja dotycząca paczkowanej sałaty, która miała zostać skażona bakteriami salmonelli. W związku z odnotowaniem co najmniej zwiększonej ilości...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym tempie produkuje...