• Informacje na temat:

    dakłas malinowy

Przepisy na temat: dakłas malinowy
  • Deser idealny, przeznaczony dla prawdziwych smakoszy słodyczy. Zarówno wizualnie jak i smakowo jest to torcik dość słodki, ale idealnie wpasowuje się w aurę jesienno-zimową.

  • Pyszne na zimowe dni.

  • Tort z lekka pianka owocowa.

  • Super chłodnik dla dorosłych.

  • Super deser dla dzieci.

  • Smaczny, lekki, nieprzesłodzony torcik malinowy

  • tort malinowy z malinowymi budyniami

  • Tort upiekłam na 9 urodziny mojej córki ,które obchodziła wczoraj;)

  • Syrop pachnący latem, pełen smaku i aromatu malin, słodki i gęsty. Zimą dodaję go do rozgrzewającej herbaty, wzbogacam malinami napar z czystka (ponieważ wraz z malinami działa jeszcze lepiej), polewam syropem budynie i kaszki. Taki miły, domowy comfort food. Podane proporcje wystarczą do napełnienia 5 butelek o pojemności 300 ml.

  • Przepis jak przygotować torcik malinowy.

Artykuły na temat: dakłas malinowy
  • Doskonały deser na upalne dni. Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu Składniki - 1 szklanka malin - 1 szklanka mleka - 1 banan - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 36% PRZYGOTOWANIE Krok 1:Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Maliny, mleko, Śmietankę Łaciatą oraz banana miksujemy w blenderze i dodajemy na sam koniec nasiona chia. Ponownie miksujemy i odstawiamy koktajl na kilka minut.Krok 2:Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • W pierwszym odcinku czwartej edycji programu jurorzy wyróżnili przepis Karola. Zobaczcie, jak przygotować przepyszny "Naleśnikowy zawrót głowy". Naleśniki:500 ml mleka500 ml wody500 g mąki (typ 450)3 łyżki cukru5 jaj100 ml oleju Krem:500 ml śmietanki 36%500 g mascarpone4 łyżki cukru pudrubarwnik czerwonyaromat lub syrop malinowyekstrakt waniliowy Polewa:100 ml śmietanki 36%100 g białej czekolady Dekoracja:świeże maliny wysuszone ścinki naleśnika NaleśnikiPołączyć mleko z wodą, mąką i cukrem....

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • W dziewiątym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort z kremem cytronowym, maślanym i orzeźwiającą frużeliną z jagód oraz jeżyn. Biszkopt12 jaj390 g cukru380 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanejskórka starta z 1 cytryny20 g liofilizowanych malin20 g liofilizowanych jagód Krem700 g śmietany 36%20 g żelatynyodrobina wody20 g cukru500 g białej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Frużelina z jagód i jeżyn300 g jeżyn300 g jagód100 g malin3...