• Informacje na temat:

    czytelników claudii

Przepisy na temat: czytelników claudii
  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"

  • Ulubuine ciasto mojego męża :)) przepis znaleziony w Claudii troszkę zmodyfikowany :)

  • Przepis znalazłam w wiekowym wydaniu " Claudii", może być tylko schłodzony w lodówce lub mrożony. Oba sposoby są dobre i ciasto skusi każdego.

  • Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.

  • Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina lub wieprzowina). Bulgogi dosłownie oznacza „mięso z ognia”. Bulgogi wg czytelników CNN Travel znalazło się na 23. miejscu na liście najlepszych potraw świata.

  • Często gotuję zupy na różnych wywarach, ale bez sensu byłoby podawanie za każdym razem przepisu na bulion więc w składnikach widnieje tylko hasło bulion warzywny, z kurczaka lub żeberek. Stwierdziłam, że z czasem można by uzupełnić te brakujące przepisy o podstawy. Nie będzie tu odkrywania ameryki na nowo, ale mam nadzieję, że okażą się ostatecznie przydatne chociaż dla części czytelników.

  • Jeżeli wśród moich czytelników jest ktoś, kto nie przepada za żeberkami, po spróbowaniu takich na pewno zmieni zdanie :) Delikatne, mięciutkie, łatwo odchodzące od kości mięsko z chrupiącą skórką i przenikającymi się aromatami miodu, musztardy, czosnku i cytryny, podbiją niejedno serce :) Słodki miód, przełamany ostrą musztardą i cytryną, delikatny aromat czosnku... to mówi samo za siebie, a ja pisząc ten post czuję się głodna :))

  • Pyszna i szybka tarta idealna do truskawek i innych owoców sezonowych

  • Zima wciąż trzyma, warto więc dostrzec i docenić zalety grzanego wina. I to nie takiego aromatyzowanego gotowca niepewnej jakości, które zimą często można kupić w sklepach, ale prawdziwego grzanego wina. Przygotowanego w domu z produktów dość łatwo dostępnych zarówno w osiedlowym sklepiku, w supermarkecie, jak i w sklepie internetowym. Po powrocie ze spaceru albo po uprawianiu sportów w mroźnej, zimowej aurze – naprawdę docenisz zalety grzanego wina! Uwaga – wpis możliwy do wprowadzenia w...

  • Kruche ciasteczka które z pewnością zrobią wrażenie na gosciach, szybkie do zrobienia zwłaszcza kiedy pomaga nam w tym mały pomocnik, u mnie 8- letnia córcia :)

Artykuły na temat: czytelników claudii
  • Polka na liście najlepiej ubranych "Vanity Fair"!

    Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałam ani o Klaudii, ani o blogu, który prowadzi. Klaudia Adaszewska, projektantka i autorka bloga Splendor by Claudia,...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • ​Ochrona przed biegunką w podróży

    Przeczytaj fragment książki "Naturalne antybiotyki" Claudii Ritter: Najważniejsza zasada zapobiegania brzmi: "Ugotuj, umyj, obierz lub zostaw to". Osoby zdrowe chorują rzadziej, ale wśród osób(...) badania na ludziach, odporność każdego człowieka jest inna, a ponadto nie chciałabym stworzyć u czytelników wrażenia, że przyprawy dają gwarancję ochrony przed bakteriami. Jednak w przypadku częstych...

  • Jak powinniśmy przechowywać niektóre produkty spożywcze - w lodówce, czy poza nią? Opowiedz nam o swoich zwyczajach i sprawdź, czy większość naszych czytelników uważa podobnie.

  • Bryluje w... szmateksach!

    Gwiazda "M jak miłość" nie należy do grona celebrytów, którzy na ciuchy potrafią wydać majątek!

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • Alicja po drugiej stronie lustra

    "Opowieści radiowe i telewizyjne. Alicja po drugiej stronie lustra” to książkowy debiut znanej dziennikarki Alicji Resich-Modlińskiej. Książka pełna anegdot, refleksji i wspomnień przybliżających dawny i współczesny świat mediów.

  • Bardzo dziękujemy za wspaniałe świąteczne życzenia. Ponieważ szczęścia, radości i dobrego jedzenia nigdy za wiele postanowiliśmy nagrodzić osoby, które właśnie tego nam życzyły. Książki Julii Bator "Święta bez chemii" powędrują do 4 osób, których życzenia spodobały się nam najbardziej. A oto ich wypowiedzi: Pani Joanna: Kochana Redakcjo Smaker.pl!Smakuj wspaniałe i szczęśliwe życie. Życzę idealnie przyprawionych, doprawionych, posolonych Świąt. Żadnej goryczy- samych słodyczy. Delektuj się...

  • 6. edycja Conrad Festival

    "Wspólne światy" to hasło trwającej w Krakowie od 20 do 26 października szóstej edycji Festiwalu Conrada.

  • Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy....