• Informacje na temat:

    czym zastapic bryndze

Przepisy na temat: czym zastapic bryndze
  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane bryndzą i owinięte boczkiem"

  • Gotowanie budyniu do sernika, niby słyszałam, ale zawsze byłam zbywana twierdzeniem, ze przecież to bez sensu i budyń i tak się „ugotuje” w serze w czasie pieczenia. Niby tak. Zachodu też jest trochę więcej. Budyń musi się wystudzić co zajmuje trochę czasu więc tego sernika nie można sobie upiec od tak „z biegu”. Jednak tym razem postanowiła jednak bliżej zbadać sprawę, właściwości, strukturę, smak i ocenić. Zachodu więcej, ale i więcej możliwości. Pod lupę wzięłam ten przepis i mimo iż nie...

  • Kiedy byłam dzieckiem moja mama często ją robiła, zawsze w piątek do rybki. Uwielbiałam tę pastę i do dziś tak zostało. To nie jest prawdziwa bryndza, ale u nas w domu była i będzie pod taką nazwą. Każdy wie o co chodzi, gdy pada hasło "bryndza" :))

  • Kolejne wcielenie śledzia...czy pyszne ? Spróbować można :)

  • Przepis na kreatywne wykorzystanie bryndzy ;) Takie kopytka są ciekawym zamiennikiem ziemniaków, czy zwykłych klusek śląskich. Wprost idealne do sosu mięsnego.

Artykuły na temat: czym zastapic bryndze
  • Dieta zupowa - najłatwiejsza pod słońcem

    .... Kremy i zupy z krojonymi warzywami Minestrone z kurczakiem Pomidory i paprykę upiecz w piekarniku, po czym pokrój. Pozostałe warzywa pokrój i podsmaż. Zalej bulionem, gotuj 20 minut. Pod...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Kipi kasza...

    ...(1 mała łyżeczka na 100 ml posiłku) dodana np. do miski z zupką jarzynową, podziała na organizm maluszka niczym szczepionka ochronna i zabezpieczy go przed celiakią. JĘCZMIENNA Najgrubsze ziarna ma...

  • Wiele osób na diecie bezglutenowej zastanawia się, w jaki sposób zastąpić mąkę pszenną. Oto kilka produktów, które bez obaw możecie włączyć do swojej diety. Mąka pszenna, mąka żytnia jasna, ciemna, razowa, mąka kukurydziana czy też mąka orkiszowa, to jedne z najbardziej znanych gatunków mąki. Jednakże potencjał tego produktu sięga dużo dalej, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę, że stale rośnie zapotrzebowanie na produkty bezglutenowe i te niezawierające gliadyny. Przedstawiamy wam...

  • Szturmem podbija serca wegan, ale od niedawna wzbudza także zainteresowanie osób niemających wiele wspólnego z kuchnią jaroszy. Wszystko dzięki zaskakującym właściwościom. Fot. 123RF/Picsel Nazwa aquafaba jest zlepkiem dwóch łacińskich słów: "aqua" - czyli woda oraz "faba" - fasola. Faktycznie, woda po fasoli to w tym przypadku cały skład tego niesamowitego produktu, będącego cennym składnikiem diety wegan oraz alergików. Dlaczego? Ponieważ stanowi fantastyczny zamiennik kurzych jaj....

  • Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska roślina jest znana jako szarańczyn strąkowy lub ceratonia. Sprawdźcie, dlaczego warto włączyć ją do diety. Fot. 123RF/Picsel Drzewo karobowe osiąga 15 metrów wysokości, a jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Poprzez zmielenie nasion (znajdujących się w strąkach) można uzyskać proszek, sok, mączkę oraz melasę. Proszek łudząco przypomina...

  • Rośliny strączkowe są jednym z zamienników mięsa. Czy można jednak wykluczyć mięso i zastąpić je tymi warzywami? Nie do końca… Czy bób, fasolka szparagowa, groch czy cieciorka zastąpią mięso?  Fot. 123RF.COM/PICSEL Rośliny strączkowe mają wiele korzystnych dla zdrowia właściwości. Bez pomocy innych produktów, nie są w stanie jednak całkowicie zastąpić mięsa w diecie. Dlaczego wartro zastanowić się nad wykreśleniem mięsa z diety? Sprawdź! >> Co takiego mają w sobie rośliny strączkowe?...

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...

  • Co roku Polacy zjadają w tłusty czwartek około 100 milionów pączków. Tego dnia nie wypada zastanawiać się nad odchudzaniem i wartością kaloryczną jednego takiego przysmaku. Tylko jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Tłusty czwartek jest jedynym dniem w roku, kiedy bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na odrobinę słodkiej przyjemności płynącej z konsumowania pączków i innych pyszności. Warto jednak pamiętać, jakimi zasadami należy się kierować podczas ich...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...