• Informacje na temat:

    czym przyprawić rybę do smażenia

Przepisy na temat: czym przyprawić rybę do smażenia
  • Mintaj porowo-pomidorowy

    ...kubeczka śmietany 18 proc., - 1 łyżka mąki pszennej Przygotowanie: Rybę rozmrozić, przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na maśle, dodajemy do niej pokrojone(...), jajko. Rybę podajemy z ziemniakami. Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie...

  • Zabierasz się za pieczenie pysznego ciasta, przygotowujesz wszystkie potrzebne składniki i okazuje się, że brakuje ci jednego, jedynego ale bardzo ważnego - proszku do pieczenia. Bez niego ciasto nie wyrośnie. Zanim pobiegniesz do sklepu sprawdź czy nie masz w domu odpowiedniego zamiennika tego składnika. Ta porada może być przydatna również dla osób, u których zjedzenie ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia wywołuje przykre dolegliwości układu pokarmowego /zgaga, odbijanie się/.

  • Sandacz duszony z jabłkami

    .... 2. Następnie rybę wyjąć, przełożyć na ogrzany półmisek, a jabłka z cebulą przetrzeć przez sito lub zmiksować na gładko. Wymieszać ze śmietaną, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać rybę(...), biały pieprz, - łyżka masła, - 1 duże jabłuszko o czerwonej skórce, - zielenina Przygotowanie: 1. Sprawioną rybę natrzeć solą i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny. Duże jabłka...

  • Mój ulubiony i wielokrotnie przetestowany przepis na buraczki na ciepło. Przed laty dostałam go od znajomej, a receptura pochodzi podobno z Chrzanowa. Nie wiem, na ile jest to tamtejszy przepis regionalny, a na ile fantazja pochodząca z domowej kuchni autorki, ale te buraczki są niezwykle aromatyczne i naprawdę smaczne!

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Sprawdzony przepis na "Sajgonki bez smażenia"

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba smażona w serowej panierce"

Artykuły na temat: czym przyprawić rybę do smażenia
  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    Czy dania z grilla mogą być zdrowe? Sprawdzamy, co zrobić, by takie były.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Tarta i quiche

    Niby podobne, a jednak to zupełnie inne dania. Sprawdź, na czym polega różnica.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Gotowanie bez wpadek

    ...ryby i mięso należy najpierw umyć, następnie osuszyć, a potem przyprawić i upiec lub ugotować. Czy można zwiększyć wchłanianie witamin i minerałów z posiłków? Tak. Aby organizm mógł wykorzystać(...) zwiększa podanie ich z białkiem pochodzenia zwierzęcego, najlepiej kawałkiem mięsa. Czy olej raz użyty do smażenia nadaje się do ponownego wykorzystania? Raz użyty tłuszcz zawsze należy wylać...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Szczypta smaku

    ...ryby można przyprawić nią przed pieczeniem lub smażeniem. Używana jest do przyprawiania octów oraz ogórków konserwowych i kwaszonych. Doskonale pasuje do potraw skomponowanych z pomidorów i sera. •

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Dawne lekarstwa na współczesne choroby

    ...jadalne i koper Równie cennym, co orkisz produktem spożywczym są kasztany jadalne zawierające cenne garbniki i bioflawonoidy pomocne w usuwaniu stresu i naprawie naczyń krwionośnych. W swoim dziele(...). Przeciwdziała także nieprzyjemnemu zapachowi ciała i z ust. W medycynie Hildegardy koper jest uniwersalnym środkiem leczniczym stosowanym podczas dolegliwości żołądkowo-jelitowych. Owoce i warzywa nigdy na...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...