• Informacje na temat:

    czym marynować wolowine

Przepisy na temat: czym marynować wolowine
  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...z filetem kilku plasterków cytryny i posiekanego czosnku. Dodadzą one niepowtarzalnego smaku i aromatu. Marynaty Jeśli chcemy zamarynować mięso zanim wrzucimy je na ruszt, powinniśmy rozważyć...

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...i wymieszaj. Pośrodku zrób wgłębienie. Rozkłóć jajka dużą metalową trzepaczką na gładką masę, po czym dolej jogurt, mleko oraz olej i ubijaj, aż składniki dobrze się połączą. Dużą metalową łyżką(...). Wymieszaj całość czystymi rękami, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły, po czym uformuj z masy mięsnej 24 kuleczki - powinny być nieco mniejsze niż orzech włoski w skorupce. Wlej olej na...

  • Zabierasz się za pieczenie pysznego ciasta, przygotowujesz wszystkie potrzebne składniki i okazuje się, że brakuje ci jednego, jedynego ale bardzo ważnego - proszku do pieczenia. Bez niego ciasto nie wyrośnie. Zanim pobiegniesz do sklepu sprawdź czy nie masz w domu odpowiedniego zamiennika tego składnika. Ta porada może być przydatna również dla osób, u których zjedzenie ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia wywołuje przykre dolegliwości układu pokarmowego /zgaga, odbijanie się/.

  • Indonezja na talerzu

    ...ludzi, którzy zamieszkują ponad 13 tysięcy wysp. Dodatkowo każda z owych tysięcy wysp jest niczym osobny, maleńki świat z własną kulturą, obyczajami oraz oczywiście niepowtarzalną kuchnią. To(...) a nawet w postaci sosu) w niemal wszystkich daniach indonezyjskich. Kuchnia Indonezji okazuje się zatem być niczym fascynująca podróż poprzez różne zakątki Azji. Pełna zaskakujących smaków...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Szwajcarskie smaki

    .... Ciekawostką jest Rivella, czyli słodki, orzeźwiający napój produkowany z serwatki, jednak w smaku niczym jej nie przypominający. Występuje w wersji klasycznej (czerwona etykieta na butelce), light...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

Artykuły na temat: czym marynować wolowine
  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    ...  Jaka jest kwintesencja tej kuchni? Na czym polega jej magia? W ramach kampanii French Touch, zaglądamy do francuskiej kuchni.   Pierwsza gwiazda kulinarnego show, która próbowała przybliżyć(...) appétit pozostało jej znakiem rozpoznawczym. Jej pierwszą książkę Mastering the Art of French Cooking, opublikowano w 1961 roku, a oparty na niej cykl programów telewizyjnych The French Chief uczył...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Najskuteczniejsze metody na migrenę

    Akupunktura, paracetamol czy silniej działające leki z tryptanami? Sprawdź, jaka terapia sprawdzi się w twoim przypadku.

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    Polana masłem albo oliwą, z dodatkiem twoich ulubionych przypraw lub ziół, stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek nawet bez towarzystwa warzyw czy mięsa.

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Kolacja na dobry sen

    Co zrobić, by zasnąć i dobrze się wyspać? Pomoże nam w tym zdrowa, dobrze skomponowana kolacja. Powinna być niezbyt obfita i lekka, bo gdy zjemy za dużo - organizm zajęty trawieniem nie może usnąć. Lepiej jednak nie rezygnować z kolacji. Najlepiej zjeść lekki posiłek 2-3 godziny przed snem.

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Wiecznie lodowate dłonie i stopy? To przeszłość!

    Na noc zakładasz skarpetki, zawsze masz przy sobie ciepły szal i rękawiczki? Przeczytaj, jak rozgrzać się od wewnątrz.

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...