• Informacje na temat:

    czym czyścić mleczne szyby

Przepisy na temat: czym czyścić mleczne szyby
  • Kolejny pomysł na lody, tym razem morelowe z dodatkiem mleka w proszku.

  • Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na przepyszne mleczne bułeczki, które za pewne szybko znikną pożarte z masełkiem lub dżemem:) u mnie w domu są uwielbiane. Bułeczki znikają w ciągu 1 dnia:) Zapraszam po przepis.

  • Racuchy można podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.

  • Zawsze się udają,lubią je dzieci i dorośli,najlepsze ze swojskim masełkiem i dżemikiem domowej roboty :-)

  • Kruche, ale jednocześnie miękkie i wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady. Przepis z blogu "moje wypieki". Z porcji wychodzi ok. 30 szt.

  • Cudowna chwila relaksu po całodniowej bieganinie... :)

  • Sprawdzony przepis na "Mleczne galaretki"

  • Smaczny pomysł na "Mleczne krówki"

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Zabierasz się za pieczenie pysznego ciasta, przygotowujesz wszystkie potrzebne składniki i okazuje się, że brakuje ci jednego, jedynego ale bardzo ważnego - proszku do pieczenia. Bez niego ciasto nie wyrośnie. Zanim pobiegniesz do sklepu sprawdź czy nie masz w domu odpowiedniego zamiennika tego składnika. Ta porada może być przydatna również dla osób, u których zjedzenie ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia wywołuje przykre dolegliwości układu pokarmowego /zgaga, odbijanie się/.

Artykuły na temat: czym czyścić mleczne szyby
  • Od 1 kwietnia do barów mlecznych w Polsce powróciły przyprawy! Na mocy nowego rozporządzenia Ministra Finansów, poszerzyła się lista dotowanych surowców, które można wykorzystać do przygotowania potraw. Czy to koniec kłopotów, jakie rządzący zgotowali tanim jadłodajniom? Fot. 123RF Przypominamy, że w grudniu ubiegłego roku, w życie weszło rozporządzenie Ministra Finansów Mateusza Szczurka, w sprawie dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych. Głównym problemem i...

  • Benzoesan sodu znajduje się w wielu produktach dostępnych na rynku. I to nie tylko w artykułach spożywczych, również w kosmetykach, pastach do zębów, a nawet… w fajerwerkach. Fot. 123RF/Picsel Byrytjscy naukowcy opublikowali badania dotyczące wpływu benzoesanu sodu na dzieci w wieku 3 i 8 lat. Dzieci, które brały udział w eksperymencie były podzielone na dwie grupy - jedna z nich zażywała roztwór benzoesanu sodu, druga otrzymywała placebo. W pierwszej grupie dzieci zaobserwowano nadmierną...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • W najbliższych latach pandan ma stać się najmodniejszym produktem w naszych kuchniach. Jakie są jego właściwości i jak powinniśmy go wykorzystywać? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach świat kulinariów został przebojem zdobyty przez awokado i matchę. W tych produktach zakochali się kucharze, blogerzy oraz miłośnicy zdrowego odżywiania. W internecie bez trudu można było odnaleźć przepisy na śniadania, obiady, kolacje, a nawet desery i napoje z ich wykorzystaniem. Jednak osoby specjalizujące...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...

  • Roślina ta była obowiązkowym elementem w apteczkach naszych babć. To właśnie dzięki niej, mimo braku nowoczesnych lekarstw, mogły sobie poradzić w wieloma damskimi przypadłościami. Dzisiaj, czerpiąc z wiedzy przodków, możemy zupełnie odmienić swoje życie. Fot. 123RF/Picsel Najpewniej  nazwa przywrotnik pospolity większości z nas nie kojarzy się z niczym konkretnym, ani nie nasuwa żadnych skojarzeń. Jednak prawdopodobieństwo, że spotkaliśmy tę roślinę podczas spaceru jest wyjątkowo wysokie,...

  • Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska roślina jest znana jako szarańczyn strąkowy lub ceratonia. Sprawdźcie, dlaczego warto włączyć ją do diety. Fot. 123RF/Picsel Drzewo karobowe osiąga 15 metrów wysokości, a jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Poprzez zmielenie nasion (znajdujących się w strąkach) można uzyskać proszek, sok, mączkę oraz melasę. Proszek łudząco przypomina...

  • Szturmem podbija serca wegan, ale od niedawna wzbudza także zainteresowanie osób niemających wiele wspólnego z kuchnią jaroszy. Wszystko dzięki zaskakującym właściwościom. Fot. 123RF/Picsel Nazwa aquafaba jest zlepkiem dwóch łacińskich słów: "aqua" - czyli woda oraz "faba" - fasola. Faktycznie, woda po fasoli to w tym przypadku cały skład tego niesamowitego produktu, będącego cennym składnikiem diety wegan oraz alergików. Dlaczego? Ponieważ stanowi fantastyczny zamiennik kurzych jaj....