• Informacje na temat:

    czy psu mozna dac fasolke po bretońsku

Przepisy na temat: czy psu mozna dac fasolke po bretońsku
  • Wspaniałe danie jednogarnkowe.

  • Fajna i pyszna fasolka :)

  • Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się tym, że opisuje bardzo szybki sposób na przygotowanie tej potrawy, a czas ten można jeszcze skrócić, a w jaki sposób - o tym informacja pod przepisem :)

  • W chłodne jesienne popołudnia nie ma nic lepszego niż gorąca, pożywna fasolka po bretońsku z posmakiem boczku wędzonego;)

  • Zaletą dań jednogarnkowych jest niewątpliwie ich trwałość i odżywczość. Dania jak fasolka po bretońsku najlepiej smakują następnego dnia, przy czym swój smak i właściwości zachowują jeszcze do 5 dni. Swojskie, pożywne i proste.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Fasolka po bretońsku to jedno z moich ulubionych dań. Odkąd jednak zaczęłam odkrywać nowe smaki, miłością nie mniejszą obdarzyłam ciecierzycę po bretońsku. Czy jak kto woli cieciorkę. O właściwościach zdrowotnych cieciorki nie będę się rozpisywać, bo kto chce łatwo poszuka. Nadmienię tylko, że jest uważana za afrodyzjak a walentynki już niedługo :)

  • Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"

  • Fasolka po bretońsku

  • Fasolka jak fasolka zawsze smaczna i zdrowa :)))

Artykuły na temat: czy psu mozna dac fasolke po bretońsku
  • Pierwsze: Nie kłamać

    Metr dziewięćdziesiąt wzrostu, numer buta 45, trzy tatuaże i głos faceta, który sporo w życiu przeszedł. Ale aktor Janusz Chabior mówi, że dla niego prawdziwy mężczyzna to ktoś, kto stara się być dobrym człowiekiem. Ustąpi starszej pani miejsca w tramwaju, przygarnie bezpańskiego psa. Po prostu jest przyzwoity.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Niech tylko poprawi się pogoda

    ...temat funkcjonowania mózgu bardzo się poszerzyła, więc pojąłem, że trzeba depresję potraktować jako dysfunkcję tego organu i uznać ją za zakłócenie, zepsuty element. Czyli to nie ze mną dzieje się(...)Barbara Falandysz - prawniczka, żona zmarłego w 2003 r. prof. Lecha Falandysza, matka czwórki dzieci. Skończyła 52 lata. Przed ostatnimi świętami Bożego Narodzenia dowiedziała się, że ma raka. Kiedy...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Fot. 123RF/Picsel Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności...

  • Zdarza, że zostają nam resztki, z którymi nie wiadomo, co zrobić, bo nikt nie ma na nie już ochoty, a szkoda je wyrzucać. Czy dawanie ich domowym zwierzętom to dobry pomysł? Czy pies czy kot może bezpiecznie jeść z naszych talerzy?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Co z resztkami po obiedzie? Możemy zrobić z nich różne jednogarnkowe potrawy. Najpopularniejszy jest bigos, do którego może trafić praktycznie wszystko. Różne wędliny będą świetnie smakować, a i resztki zostaną zjedzone. Z warzyw można...