• Informacje na temat:

    czy mozna zrobic torta z masy serowej

Przepisy na temat: czy mozna zrobic torta z masy serowej
  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Tort, który nie wymaga wielu umiejętności, by efekt był zadowalający - jestem tego przykładem ;) prawdziwe dekoratorskie antytalencie, a wyszedł całkiem całkiem ;) starałam się jak najlepiej opisać wykonanie.

  • Tort na urodziny czy imieniny, tort na imprezy. Tort o smaku porzeczek z ciastem czekoladowym. Góra z polewą czekoladową i ozdobami cukrowymi.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • .....czyli bula z miechem...

  • Kolor i forma tego wypieku doskonale oddaje leśny klimat. Polecam nawet tym, którzy nie przepadają za szpinakiem- w tej formie Was na pewno oczaruje. Łamie stereotyp, że szpinak nie jest smaczny i pasuje jedynie do obiadu. W związku z tym, że nałogowo i pasjami zbieram grzyby, w mojej wersji powstały także kurki i podgrzybki, które ulepiłam z masy cukrowej.

  • Tort robiłam 4 lata temu na Imieniny mamy.

  • znalazłam ten przepis na jednym z blogów, nie pamiętam niestety na jakim. Wbrew pozorom zrobienie takich różyczek nie jest trudne to tylko kwestia cierpliwości ;)

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

Artykuły na temat: czy mozna zrobic torta z masy serowej
  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF/Picsel Od dobrze znanych nam kartofli bataty odróżnia nie tylko słodki smak. Przede wszystkim są one zdecydowanie większe, o nieco bardziej podłużnym kształcie. Ciemna, a czasami lekko fioletowa skórka, kryje pomarańczowo-żółty,...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF/Picsel O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto,...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto, rewelacyjnie...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na japoński sernik. Jiggly cheesecake (sernik japoński)250 g serka śmietankowego50 g masła100 ml mleka6 jajek60 g mąki pszennej20 g skrobi kukurydzianej1 łyżka soku z cytryny140 g drobnego cukru Sos pomarańczowy do sernika5-6 pomarańczy4-5 łyżek cukru100 ml likieru pomarańczowegomiód akacjowy do smaku Jiggly cheesecake (sernik japoński)W kąpieli wodnej połączyć serek, masło i mleko. Schłodzić. Oddzielić żółtka...

  • Z pewnością zdarzyło wam się, że na zakupionych warzywach lub owocach pojawiła się pleśń. Co wtedy zrobić? Czy wystarczy odkroić zepsutą część? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób, widząc w lodówce nieco nadpsute produkty, na których zaczęła pojawiać się pleśń, najzwyczajniej w świecie odcina zgnitą część, a resztę spokojnie zjada. Jednak czy takie zachowanie jest bezpieczne dla naszego zdrowia? W końcu pleśń na żywności to poważny znak ostrzegawczy, a jej spożycie może doprowadzić nawet do...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...