• Informacje na temat:

    czy mozna smazyc jabłka bez cukru

Przepisy na temat: czy mozna smazyc jabłka bez cukru
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • W tym roku moje jabłonki obrodziły ponad stan. Ja postanowiłam z części zrobić jabłka tarte bez cukru do słoików na zimę. Takie jabłka doprawiam dopiero w zależności co z nich chcę zrobić. Ja polecam je do szarlotki, zapiekanego makaronu czy jako dodatek do jogurtu naturalnego.

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ..., zwłaszcza sezonowe. Śmiało zawijajmy w pierogowe ciasto truskawki, maliny, jabłka, jagody czy kawałki dyni. Całość warto posypać cukrem, polać śmietaną, a nawet uatrakcyjnić smak aromatyczną czekoladą. To(...) o przyprawy, na przykład sól, jak również tłuszcz, np. w postaci oleju lub oliwy z oliwek. Bez problemu znajdziemy też przepisy na pierogi z masy drożdżowej czy też zrobione z ciasta francuskiego. Istna...

  • Najlepsze ciasta to te najprostsze :) Dziś zapraszam na szarlotkę, którą śmiało można określić mianem FIT - bez białej mąki i bez cukru - nada się dla diabetyków czy insulinoopornych. Pachnie wanilią :) Smacznego!

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    Chociaż klimat Skandynawii nie jest najłaskawszy, Duńczycy od wielu lat znajdują się w czołówce najszczęśliwszych narodów. Dlaczego? Zapewne odpowiedzi można doszukiwać się w hygge, określanym jako „chwile szczęścia, ciepła i bliskości, które możemy odnaleźć w najzwyklejszych sytuacjach”. Nowy, ciepły sweter, spacer z psem i dźwięk szeleszczących pod butami liści, zapach świeżo upieczonego ciasta...

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...drobno poszatkować, dodać łyżkę smalcu. Wrzucić do wrzącej wody i gotować do miękkości, około 20 minut. W połowie procesu, kiedy kapusta będzie już półmiękka, dodać jabłka bez gniazd nasiennych, obrane(...) miękkie, wrzucić rybę pokrojoną w solidne dzwonka. Gotować do miękkości. Żółtka rozkręcić z odrobiną cukru, dodać śmietany. Mąkę dokładnie wymieszać z wodą, żeby nie było grudek, połączyć z zupą (odlać...

  • Przepyszne ciasto otrębowe słodzone stewią, z dużymi kawałkami jabłek, żurawiną i rodzynkami.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...daty: "należy spożyć do" i "najlepiej spożyć przed", czyli sugerowana przez producenta bezpieczna data przydatności i data minimalnej trwałości produktu. Prawda jest taka, że za każdym razem sami(...) i bezmyślnie, niemal automatycznie wyrzucamy do kosza pełnowartościowe produkty.  To dość przerażające dane... - Tak - ponad 175 kg rocznie. Brytyjczycy policzyli, że pieniądze, które wyrzucają razem...

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

Artykuły na temat: czy mozna smazyc jabłka bez cukru
  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    Liczysz każdy gram tłuszczu, jaki masz na talerzu. A czy próbowałaś kiedyś policzyć, ile zjadasz dziennie cukru? Tylko kawałek ciasta, łyżeczka do kawy? To złudzenie, bo większości cukru, jaki(...) kilogram cukru tygodniowo! Lekarze i dietetycy przyznają, że to cukier jest główną przyczyną problemów z utrzymaniem szczupłej sylwetki. Owszem, jest mniej kaloryczny niż tłuszcz. Ale po zjedzeniu np...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Płaski brzuch bez glutenu

    Ta dieta to hit! Okazuje się, że wystarczy skreślić z menu pszenicę, żyto, owies i problem nadwagi znika...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Ekoszał!

    Jemy wege, kupujemy eko. Szukamy produktów bez glutenu, bez laktozy. Sadzimy na skwerkach jarmuż i zbieramy miód z balkonowego ula. To chwilowa moda czy wyraz głębszych potrzeb? A zatem powiedz mi, co jesz, a powiem ci kim jesteś!

  • Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy wchodzimy do sklepu. Zatrzymujemy się przed regałami pełnymi ulubionych napojów, cukierków i innych słodyczy. Już sięgamy po nasz ulubiony produkt, a nagle, tuż obok niego, z rzędu opakowań wyłania się ten sam, jednak inny - opatrzony etykietką „bez cukru”. Fot. 123RF Ta sama firma, ten sam produkt i jego dwie wersje: z cukrem i bez. Którą wybierzemy? Jeśli dbamy o linię lub po prostu chcemy porównać tradycyjną wersję z tą „zdrowszą", wybierzemy opakowanie z...

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    Schabowy, golonka, jaja - kalorycznie i tłusto! Słyszałaś, że taka dieta odchudza... A czy jest zdrowa?

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF/Picsel O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto,...