• Informacje na temat:

    czy mozna jesc gulasz z ziemniakami

Przepisy na temat: czy mozna jesc gulasz z ziemniakami
  • Kto nie lubi czekolady, ręka w górę! Jakoś żadnej dłoni nie widzę :) Oczywiście żartuję, z pewnością są osoby (nieliczne), którym smak czekolady nie odpowiada lub, które muszą ograniczać spożycie tego kalorycznego smakołyku na przykład z powodu dbania o szczupłą sylwetkę. Jednak dla większości z nas, czekolada jest jednym z najpopularniejszych, najczęściej zjadanych deserów. Uwielbiamy ją.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Wypróbowany przepis na "Gulasz z ziemniakami"

  • Wspaniały smak papryki

  • Gulasz wieprzowy podany z ziemniakami.

  • Gulasz drobiowy podany z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

  • Lekko chrupiący seler naciowy połączony z ziemniakami i delikatnym tuńczykiem. Niebo dla podniebienia.

  • Gulasz z dodatkiem warzyw jest wyśmienity. Wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami i surówką.

  • Gulasz zainspirowany wiosną

Artykuły na temat: czy mozna jesc gulasz z ziemniakami
  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    Kuchnia stanu Bahia jest - podobnie jak candomblé - hybrydą wpływów afrykańskich, portugalskich i tubylczych. Opiera się w dużej mierze na łatwo dostępnych w tym rejonie rybach oraz owocach morza i ma reputację dużo bardziej interesującej niż zdominowane przez mięso menu przeważające w pozostałej części Brazylii.

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Wieprzowina: Mięso zalecane przez dermatologów

    Czy warto jeść wieprzowinę? Dietetycy twierdzą, że tak. To źródło: cynku, potasu i fosforu. Poza tym znajdziemy tu witaminy: B 1 lub E. Ta ostatnia, jak twierdzą dermatolodzy, ma wpływ na stan naszej skóry. Dlatego ten przepis warto wykorzystać w kuchni.

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić.

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się upuścić dopiero co przygotowaną kanapkę. Niektórzy twierdzą, że wystarczy ją szybko podnieść, aby bez obaw o bakterie, móc ją zjeść. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF Każdy z nas słyszał kiedyś o tak zwanej zasadzie pięciu sekund (w innych wariantach zasada trzech lub siedmiu sekund). W wielkim skrócie, mówi ona o tym, że upuszczone na podłogę produkty możemy bezpiecznie zjeść, jeśli tylko podniesiemy je odpowiednio szybko. Zgodnie z tym popularnym...

  • Jaki obiad zabrać do pracy?

    ...groszkiem, francuska sałatka z zielonej soczewicy i warzyw, szybkie tajskie curry z ryżem czy chorba, algierski gulasz z soczewicy, ziemniaków i komosy ryżowej.  - To nasz zdrowy twist, bo oryginalnie(...)" przekonują, że "jedzenie nie może być tylko koniecznością, ani sprowadzać się tylko do przyjemności - powinno również sprzyjać naszemu zdrowiu". Jak zatem zachować odpowiednią równowagę i czy klucz tkwi...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się upuścić dopiero co przygotowaną kanapkę. Niektórzy twierdzą, że wystarczy ją szybko podnieść, aby bez obaw o bakterie, móc ją zjeść. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF Każdy z nas słyszał kiedyś o tak zwanej zasadzie pięciu sekund (w innych wariantach zasada trzech lub siedmiu sekund). W wielkim skrócie, mówi ona o tym, że upuszczone na podłogę produkty możemy bezpiecznie zjeść, jeśli tylko podniesiemy je odpowiednio szybko. Zgodnie z tym popularnym...