• Informacje na temat:

    czy mozna dodac do kremowki galaretke

Przepisy na temat: czy mozna dodac do kremowki galaretke
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

  • łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek

  • Któż z nas jej nie uwielbia? ;)

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • brokuły - zielony zdrowy antyoksydant ale dzieci chcą pomidorową ... rozwiązanie się znalazło inspirowane właśnie tym sposobem podania w jednej już nie istniejącej meksykańskiej knajpce

  • Jajecznica w pomidorach czy pomidory z jajami do teraz mam dylemat jak nazwać to śniadanie. W tygodniu nie ma czasu na takie śniadanie ale w niedzielę przecież można sobie powymyślać i urozmaicić najzwyklejszą jajecznicę.

  • Przepisu nie przejęłam od babci (nie znałam jej, urodziłam się już po jej śmierci). Nie gotowała jej moja mama, która z własnego domu wyniosła tradycję przyrządzania kapusty z grzybami. Ojciec owszem – wspominał ten smak, ale nie umiał nic więcej powiedzieć. W końcu, w dobie Internetu, sama zaczęłam szukać przepisu na tę niemal legendarną kapustę. I jak już znalazłam, to na stałe zagościła w naszym świątecznym menu. Największymi smakoszami grochu z kapustą okazali się mój nieżyjący już ojciec...

  • ciasto dlugo zachowuje swiezosc, uwielbiana przez domownikow

Artykuły na temat: czy mozna dodac do kremowki galaretke
  • Czerwone dla serca

    ...papryk do 1/3 wysokości, dodaj obrany bób, lekko przykryj go kaszą, aby się nie spiekł. Wierzch posyp tartym serem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 220 stopni (ok. 25 minut...

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przeszkody jest zastąpienie świeżego ananasa czy mango tym z puszki lub obgotowanie owoców w syropie cukrowym. Spód inny niż zwykle Stop 10 dag masła i 1,5 tabliczki czekolady. Dodaj 15 dag grubo(...) z tortownicy, jeśli wcześniej wyłożymy ją przezroczystą folią spożywczą (brzegi i spód dobrze jest wcześniej posmarować olejem, wtedy folia będzie lepiej przylegać). Zapobiegnie to także wyciekaniu...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Porzeczkowy raj

    ...pozostałych porzeczek, wymieszaj. 5. Biszkopt przekrój na dwa placki. Pierwszy włóż do czystej tortownicy i nasącz wodą z sokiem cytrynowym. Wyłóż różowy krem z owocami i przykryj drugim plackiem. Wierzch(...) wlej dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijaj kilka minut na sztywno mikserem na średnich obrotach. Do drugiego naczynia włóż białka, dodaj szczyptę soli i ubij na sztywno mikserem na wysokich...

  • Napoje energetyczne są wśród młodych ludzi prawie równie popularne jak kawa. Mimo, iż faktycznie dodają energii, należy być z nimi ostrożnym - spożywanie ich w zbyt dużych ilościach może nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Napoje energetyczne i izotoniczne pojawiły się na rynku w ciągu ostatnich kilkunastu lat i zrobiły oszałamiającą karierę. Producenci reklamują je jako idealny środek dla osób w stanie wzmożonej aktywności fizycznej bądź psychicznej, jako wzmacniające koncentrację i...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...zadanie dostarczyć brzdącowi energii, która pozwoli mu dotrwać w dobrej formie do kolacji. Popołudniowa przekąska powinna być przyjemnością dla podniebienia malca, dlatego przygotowując ją, staraj(...) m.in. ze świeżych truskawek, malin, jeżyn czy brzoskwiń. Choć koktajl z samych owoców byłby bardzo smaczny, dodanie jogurtu naturalnego lub kefiru, sprawi, że będzie jeszcze zdrowszy. Poza witaminami...

  • Użyteczną wiedzę dotycząca gotowania, pieczenia i znakomitych trików kuchennych najczęściej czerpiemy z własnego doświadczenia, a także od naszych kochanych babć czy mam. W każdej rodzinie przekazuje się pomysły, które są powszechnie znane tym, którzy interesują się gotowaniem. Są też takie triki kuchenne, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko w niektórych rodzinach. Doskonale pamiętam, jak na moje pytanie (zadane wieki temu, jak jeszcze byłam małą dziewczynką) o to, kiedy...

  • Książka kucharska Jane Austen

    ...zupełnie wystygnie. Śliczna potrawa z jajek Ugotuj pół tuzina jaj na twardo, pokrój je w cienkie plastry, wyłóż ćwierć funta masła na patelnię, włóż w nie jajka i prędko usmaż: starczy im pół(...), świeżo opieczonych grzanek bez skórki 12 lub więcej zimnych jaj na twardo masło do smażenia sól i świeżo zmielony pieprz spora szczypta startej gałki muszkatołowej Sos: 1 łyżka roztopionego masła...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF/Picsel O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto,...