• Informacje na temat:

    czy marchewka z płatkami owsianymi na kolacje

Przepisy na temat: czy marchewka z płatkami owsianymi na kolacje
  • Ostatnio bardzo lubię ciastka z dodatkiem płatków owsianych lub otrębów. Są pyszne, no i oczywiście zdrowsze niż np. ciastka kruche. Ponieważ miałam akurat zapas marchewki w domu postanowiłam ja wykorzystać. Mój M. w przeciwieństwie do mnie, nie lubi ciasta marchewkowego w którym jest dużo cynamonu, dlatego wpadłam na pomysł ciasteczek. Ciastka wyszły mięciutkie bardzo puszyste, naprawdę pyszne. Marchewka i migdały doskonale się ze sobą komponują. Polecam wszystkim miłośniką ciasta...

  • Pieczone jabłka z płatkami owsianymi to najprostszy, najzdrowszy i najsmaczniejszy fit deser jaki znam, a zarazem moje jesienne comfort food skrywające cały wachlarz pozytywnych emocji.

  • Nie ma to jak pyszny domowy chleb wypiekany własnoręcznie. Pyszny, miękki, z chrupiącą skórką. Taki otóż chleb domowy z płatkami owsianymi piekę już od kilku tygodni i cały czas nie możemy się nim najeść. Znika w większości jeszcze ciepły. Julcia zajada się samym zaraz po upieczeniu, kiedy jest najbardziej chrupki.

  • Niemal klasyczne kotlety mielone, ale jednak troszkę inne. Znalazło się tu nieco nietypowych składników, a i samo wykonanie też niecodzienne. Gwarantuję, że Tak przyrządzone "mielońce" smakują wyjątkowo :) Proporcje można nieco zmniejszyć, bo ja robię zawsze większą ilość kotletów i mrożę, aby mieć je zawsze pod ręką :)

  • Tym razem kulinarny popis mojego małżonka. Soczysty kurczak zapiekany z chrupiącymi płatkami owsianymi w zalewie jajecznej.

  • Pulchne, domowe bułeczki z dodatkiem płatków owsianych...na śniadanie lub kolację, polecam ;)

  • Muffinki zawsze są pyszne. To takie małe i szybkie w wykonaniu słodkości. Można je przygotować na podwieczorek czy zabrać do szkoły czy pracy na drugie śniadanie. Pysznie smakują i pachną cynamonem i bananem. Są też lekko wilgotne. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie, a ja udanych wypieków życzę :)

  • Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapach świeżo pieczonego, domowego chleba. Uwielbiam jego powstawanie, uwielbiam ręczne wyrabianie i zaglądanie jak pięknie rośnie. Uwielbiam zaskakiwać rodzinę świeżo upieczonym chlebem. Uwielbiam gdy go zjadają do ostatniego okruszka. Taki domowy chleb podaję najczęściej z masłem, a teraz gdy trwa sezon na świeże warzywa to z pachnącymi pomidorami, ogórkami czy rzodkiewkami. A może i Wy zaskoczycie rodzinę pysznym chlebem z chrupiącą skórką? Polecam :)

  • To placuszki z płatkami owsianymi z dodatkiem jabłek i kefiru. Bardzo zdrowe, sycące danie i lubiane przez dzieci. Użyjcie do smażenia foremek silikonowych w ulubionych przez dzieci kształtach, a stworzycie na talerzu bajeczne danie ;)

  • Pyszne, miękkie i puszyste bułeczki a do tego o wiele zdrowsze niż te kupowane w sklepie. Jak widzicie ja lubię je jeść z szynka, jajkiem sadzonym i pomidorkiem :) Spróbujcie sami :)

Artykuły na temat: czy marchewka z płatkami owsianymi na kolacje
  • Dieta na lata - 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje! „Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Książka ukaże się nakładem Wydawnictwa Znak....

  • Dieta na lata - 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Dwa razy do roku, w Beskidzie Niskim, swoje podwoje otwiera osobliwa restauracja. Nie ma adresu i nie znajdziemy jej w przewodnikach. Ni stąd, ni zowąd dziesięciu kucharzy postanawia wydać ucztę. Potrzebne im są tylko stoły i trochę sprzętów. Resztę umeblowania zapewniają góry. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego Przejść parę kilometrów górskim szlakiem, przeskoczyć przez strumień, zatrzymać się na chwilę, by odetchnąć i nacieszyć się pięknem, otaczającej nas natury. Na chwilę, bo na końcu...

  • Dieta na lata 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Walentynki to dzień, który trzeba zaplanować z wyprzedzeniem. Marne szanse, że w ostatniej chwili uda nam się kupić bilety do kina, czy zarezerwować miejsce w dobrej restauracji. Brak inicjatywy może nam zrekompensować dobre menu w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Jeśli jeszcze nie pomyśleliśmy co podać na kolację dla ukochanej lub ukochanego, to jest to absolutnie ostatnia szansa. Podsuwamy kilka efektownych i szybkich w wykonaniu pomysłów. Grillowane bakłażany z tymiankiem i serem   -...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...