• Informacje na temat:

    czy do tiramisu mozna dodać smietanę

Przepisy na temat: czy do tiramisu mozna dodać smietanę
  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Włoski, tradycyjny deser, którym zachwyciło się miliony smakoszów na całym świecie. Delikatny, kawowo-śmietankowy smak, przyprawiony odrobiną likieru migdałowego. Czy można pragnąć czegoś więcej...;)

  • Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.

  • Tiramisu nie trzeba specjalnie reklamować. Włoski deser znany na całym świecie. U mnie wersja klasyczna tiramisu na bazie mascarpone, jajek i biszkoptów nasączony mocną kawą. Deser jest dość luźny, proponuje zrobić go w pucharkach, będzie się pięknie prezentował. O walorach smakowych nie wspomnę ,,delizioso'':-). Obowiązkowo z filiżanką kawy, polecam.

  • pyszniutka podróbka włoskiego deseru :)

  • Wspaniały włoski deser na bazie serka mascarpone! Przepis oryginalnie włoski.

  • Łatwy i szybki kawowy deser.

  • deser lekki i mało słodki

  • Chcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.

  • Włoskie Tiramisu to deser, który składa się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, na którą nakłada się warstwy kremu z serka mascarpone, a całość posypuje czekoladą lub kakao. Deser podaje się silnie schłodzony zwykle do kawy espresso. Przepisów na tiramisu istnieje co najmniej kilkadziesiąt, ten jest jednym z nich, i według mnie - jednym z lepszych. Deser ten najlepiej serwować w pucharkach lub jeść łyżką z niewielkiego naczynia, ponieważ jest dość luźny. Bardzo polecam :-)

Artykuły na temat: czy do tiramisu mozna dodać smietanę
  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • Użyteczną wiedzę dotycząca gotowania, pieczenia i znakomitych trików kuchennych najczęściej czerpiemy z własnego doświadczenia, a także od naszych kochanych babć czy mam. W każdej rodzinie przekazuje się pomysły, które są powszechnie znane tym, którzy interesują się gotowaniem. Są też takie triki kuchenne, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko w niektórych rodzinach. Doskonale pamiętam, jak na moje pytanie (zadane wieki temu, jak jeszcze byłam małą dziewczynką) o to, kiedy...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?

  • Masz problem z dodaniem użytkownika do obserwowanych? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź na pytanie. Jeśli chcesz być informowany na bieżąco o aktywnościach wybranych przez Ciebie kucharzy dodaj ich do obserwowanych. Wejdź na wizytówkę kucharza i kliknij ‘Obserwuj'.     Obserwowanych użytkowników znajdziesz w sowim profilu w zakładce ‘Obserwowani' .   >> Więcej pytań?

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...

  • Napoje energetyczne są wśród młodych ludzi prawie równie popularne jak kawa. Mimo, iż faktycznie dodają energii, należy być z nimi ostrożnym - spożywanie ich w zbyt dużych ilościach może nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Napoje energetyczne i izotoniczne pojawiły się na rynku w ciągu ostatnich kilkunastu lat i zrobiły oszałamiającą karierę. Producenci reklamują je jako idealny środek dla osób w stanie wzmożonej aktywności fizycznej bądź psychicznej, jako wzmacniające koncentrację i...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Jeśli zamierzacie nagrywać lub macie już na swoim koncie filmiki kulinarne, to mamy dla Was bardzo dobrą wiadomość. Już od dzisiaj możecie dodać do Smakera Waszą kulinarną playlistę z YouTube! Gotowanie to pasja, ale akurat Wy wiecie to najlepiej. Większość z Was dzieli się swoimi przepisami z innymi nie tylko przy pomocy Smakera, ale także bloga lub vloga. Zazwyczaj ci, którzy prowadzą blogi nie nagrywaną filmów kulinarnych, a ci którzy je nagrywają nie piszą bloga. Dlatego postanowiliśmy...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto, rewelacyjnie...