• Informacje na temat:

    czuszki

Przepisy na temat: czuszki
  • Meksykański gulasz z czuszką

    Składniki: 30 dag pręgi wołowej 30 dag łopatki wieprzowej po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki  po 10 dag białej i czerwonej fasoli z puszki cebula puszka pomidorów bez skórki 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego łyżka słodkiej papryki olej do smażenia oregano strączek czuszki pieprz, sól Przygotowanie: 1. Mięso wołowe i wieprzowe oczyść i pokrój w grubszą...

  • Wypróbowany przepis na "Sznycle w sosie z czuszką"

  • Składniki dla 4 osób : 600g fileta z łososia; Marynata: oliwa z oliwek, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z cytryny, świeża kolendra; salsa pomidorowa: 1/2 szklanki oliwy, świeża kolendra, miąższ z cytryny, 2 świeże papryki czuszki, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z 3 pomidorów, sól, pieprz do smaku. Sałatka: świeża kolendra, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, łyżeczka siekanego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Meksykański gulasz z czuszką"

  • Składniki: 60 dag piersi z kurczaka pokrojonych w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki gruszek, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki jabłek, 1 posiekana czuszka, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., curry, imbir, cynamon, biały pieprz, sól.

  • Sprawdzony przepis na "Pizza diabelska z czuszką"

  • Składniki: 60 dag piersi z indyka pokrojonych w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki gruszek, 1 posiekana czuszka, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., lubczyk, imbir, biały pieprz , sól.

  • Sprawdzony przepis na "Spaghetti na ostro"

  • Zupa gulaszowa

    ...zupy można dodać pokrojony i podsmażony boczek wędzony, szczyptę ostrej papryki, chilli i odrobinę czuszki. Dzięki temu powstanie ostra zupa węgierska, którą można podawać z chipsami lub razowym...

  • Wypróbowany przepis na "Wołowe roladki"

Artykuły na temat: czuszki
  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Żurawina na wiele sposobów

    W Polsce amerykańską żurawinę traktuje się trochę po macoszemu. Jednak warto to zmienić. Mistrz kuchni Robert Sowa przekonuje, że żurawinę można przygotować na wiele sposobów.

  • Jadłospis na długie życie

    Pięć porcji warzyw, owoców lub soku dziennie wzmocni twoje zdrowie i pozwoli zachować urodę.

  • Na rozgrzewkę

    Gdy za oknem śnieżyca, a słupek rtęci na termometrze spada poniżej zera, masz ochotę na coś, co cię natychmiast rozgrzeje. Takie właśnie są węgierskie gulasze i francuskie zupy cebulowe z ostrymi przyprawami. Do popicia doskonałe będą herbatki z cytrusami.

  • Jaki jest smak wakacji?

    - Łóżko i stół to dwa najważniejsze sprzęty w życiu człowieka. Tu się wszystko zaczyna i wszystko kończy - mówi Robert Makłowicz, dziennikarz, pisarz, krytyk kulinarny i podróżnik. - A wakacje smakują miejscem, w którym się jest, bo w wakacje więcej czasu poświęcamy na przyjemności, a jedzenie należy do przyjemności - dodaje.

  • Już 9 lutego w Parku Zdrojowym w Wysowej rozstawią się Dzikie Stoły. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego To już szósty raz Towarzystwo z Beskidu Niskiego wystawia swoje Dzikie Stoły. Znajdziecie nas w zakątku wysowskiego Parku Zdrojowego dziewiątego dnia lutego. To zaraz z skraja - od fontanny, gdy ktoś jest chętny iść za planem. Ale łatwiej będzie tu trafić po zapachu ognistych potraw. One to mają być awangardą jadłospisu. Dla uspokojenia Mam- pacholęta i podrostki oraz niegustujący w...