• Informacje na temat:

    czerwony kefir

Przepisy na temat: czerwony kefir
Artykuły na temat: czerwony kefir
  • Więcej zielonego

    ...słodkiego będziemy pili kwaśne albo kefir, jogurt czy maślankę lub zjemy dwa-trzy plasterki żółtego sera. W procesie fermentacji odpowiedzialne za nią bakterie zużywają cukier mleczny i dzięki temu...

  • W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz. Barszcz czerwony na INTERIA.TV. Składniki na ok. 4 l barszczu: 3 kg podłużnych buraków 1 korzeń selera 3 marchewki 3 korzenie pietruszki 3 cebule 3 kwaśne jabłka (np. szara reneta) 5 suszonych prawdziwków 4 - 6 wędzonych węgierek 4 - 5 ząbków czosnku 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 liski laurowe 0,5 l zakwasu z buraków 1 łyżeczka...

  • Na zdrowie - dieta bezcukrowa

    ...owocowych. Jak go w nich wykryć? Czytaj etykiety! Sprawdzaj, w czym jest go dużo Jedz bez obaw : - wszystkie produkty zbożowe z mąki pełnoziarnistej, ryż brązowy, basmati, czerwony i pełnoziarnisty, grube(...) błonnik, który wypełni żołądek. Zapach cynamonu sprawi, że przestaniesz myśleć o słodyczach. Kefir lub jogurt: Są w nich dobre bakterie jelitowe, które zwalczają szkodliwe bakterie Candida...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Tajemniczy przeciek jelit. Obalamy mity

    ...teorii nieszczelnego jelita jako choroby polecają prosty test diagnostyczny. Polega na wypiciu szklanki soku z buraków i obserwacji koloru moczu. Może być różowy, ale nie czerwony, bo to oznacza problem(...) w probiotyki.  Co jeść? Przede wszystkim kiszonki z warzyw, ale też pleśniowe sery, fermentowane produkty mleczne: jogurty, kefir, maślankę. - Klucz do sukcesu to urozmaicenie - podkreśla lekarz...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Jak się nie dać rakowi jelita grubego?

    ...w jamie brzusznej.  O tym pamiętaj  Trudno zapobiegać nowotworowi, ale to możesz zrobić: Dbaj o jelita, spożywając probiotyki (jogurty naturalne, kefiry, kiszonki). Warzywa, owoce i produkty...

  • Ten egzotyczny napój o pięknym rubinowym kolorze określany często mianem herbaty tak naprawdę niewiele ma z nią wspólnego. Jego nazwa w języku afrikaans oznacza po prostu "czerwony krzew". To właśnie dzięki tej roślinie uprawianej wyłącznie w Południowej Afryce, możemy cieszyć się delikatnym smakiem i dobroczynnym działaniem rooibos. Już w osiemnastym wieku europejscy podróżnicy zaobserwowali, jak mieszkańcy jednej z prowincji w Południowej Afryce regularnie udają się w rejon gór Cedar...

  • Uszczelniamy jelita

    ...rozszczelnienie jelit. Wybieraj produkty sfermentowane - jogurt czy kefir z żywymi kulturami bakterii. Wyklucz z diety zboża, które zawierają gluten - przede wszystkim pszenicę. Gdy jemy dużo glutenu...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...