• Informacje na temat:

    czerwona kapusta z sokiem jabłkowym

Przepisy na temat: czerwona kapusta z sokiem jabłkowym
  • Potrawy na cały tydzień

    ...cebulę, sok cytrynowy, sól, pieprz oraz kilka łyżek serka. Dobrze wymieszaj.  2. Śledzie skrop lekko octem jabłkowym, pokrój w cienkie plasterki. Bułkę pokrój na małe kromki. Każdą posmaruj masłem(...), polej kilkoma łyżkami oleju i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny.  2. Paprykę, cukinię, bakłażana, ziemniaki pokrój w kawałki, posyp przyprawami, smaż na oliwie ze wszystkich...

  • Tak podana kapusta często pojawiała się w moim domu rodzinnym. Ja od czasu do czasu przypominam domownikom te smaki, bo naprawdę warto. Polecam.

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Smaczny dodatek do dań głównych

  • Doskonała świąteczna czerwona kapusta przygotowana w skandynawskim stylu, która smakiem i aromatem świetnie wpasowuje się w klimat Bożego Narodzenia. Taka kapusta jest idealnym dodatkiem do mięs ciepłych i zimnych oraz do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Można ją podgrzać, ale na zimno też jest smaczna. Pracy przy niej niewiele, jednak ze względów praktycznych często gotuję tę kapustę 1-2 tygodnie przed świętami i pasteryzuję w słoikach. Dzięki temu mam mniej pracy przed...

  • Smaczna surówka do obiadu.

  • Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu

  • Propozycja na smakowitą oraz delikatną czerwoną kapustę zasmażaną z dodatkiem śmietany. Kapusta idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako samodzielna przekąska. Możemy przygotować ją w wersji wegetariańskiej, a także mięsnej, z dodatkiem kawałków kiełbasy. Moja dzisiejsza propozycja przygotowana jest w wersji wege ;)

Artykuły na temat: czerwona kapusta z sokiem jabłkowym
  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ...mineralnej niegazowanej, sok z połówki cytryny, 10 łyżek oleju lnianego, tłoczonego na zimno, kilka kropli octu balsamicznego, świeżo mielony pieprz Miód wymieszaj z łyżeczką wody i sokiem z cytryny(...) owocowy z zarodkami pszennymi : szklanka soku grejpfrutowego, najlepiej świeżo wyciśniętego, figa suszona, morela (wcześniej namoczona w soku jabłkowym), łyżeczka nasion chia, łyżeczka zarodków pszennych...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dojrzałe smaki

    ...g orzechów laskowych w płatkach   Łyżka siekanej pietruszki Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Kapustę przesmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem, zalać sokiem jabłkowym, dodać owoce jałowca(...) g masła 250 ml bulionu 250 ml mleka 150 g sera gorgonzola Łyżeczka soku z cytryny Gałka muszkatołowa Czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2-3 gałązki tymianku 1 łyżka oliwy Migdały...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Wzmocnij brzdąca na wiosnę

    Twój maluch ma za sobą kilka ciężkich zimowych infekcji? Nasze specjalne zalecenia sprawią, że smyk odzyska dobrą formę

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...