• Informacje na temat:

    czerwona kapusta z majonezem

Przepisy na temat: czerwona kapusta z majonezem
  • Sałatka z czerwonej kapusty - przysłała szozda

    Przygotowanie: Czerwoną kapustę kroimy drobno, dokładamy puszkę kukurydzy i drobno pokrojoną pomarańczę. Polewamy sosem majonezowym (niektórzy mieszają majonez i jogurt, ja mieszam majonez z mlekiem i przyprawiam pieprzem, chili i solą). Sałatka jest mokra i lekka, jeśli nie przesadzimy z majonezem.

  • Składniki: - 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, - 1/2 główki kapusty, - biała część pora, - 1 czerwona papryka, - 2 marchewki Przepisy: 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, ale nie(...) sałatkowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem (sałatkę można tez zalać majonezem pomieszanym z jogurtem naturalnym).

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Składniki : pół główki kapusty pekińskiej, ogórek świeży, papryka czerwona, puszka tuńczyka, majonez, sól, pieprz.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • Sałatka z Fetą - Sylwia

    Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, ser Feta, ząbki czosnku, mały majonez.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • coś innego i prostego, surówka idealna do drobiu

Artykuły na temat: czerwona kapusta z majonezem
  • Święta inaczej

    ...przenikają do wody, wraz z wywarem trafiają do galarety. Sałatka jarzynowa Tradycyjnie : Z majonezem. Gotowane warzywa dostarczają co prawda porcji witamin, błonnika i są lekkostrawne, ale...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    Zadbaj o to, by w twoim jadłospisie często pojawiały się pokarmy zawierające witaminy A, E i te z grupy B.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Tak unikniesz dodatkowych kilogramów po świętach

    Święta Bożego Narodzenia to nie tylko czas zadumy i rodzinnej atmosfery, ale także ucztowania przy suto zastawionym stole. Problemy ze wzdęciami i zaparciami towarzyszą w trakcie tych świąt niestety większości z nas, a po nich nieraz pojawiają się dodatkowe kilogramy. Dla walczących z nadwagą to czas wyjątkowych pokus, a tym samym duże wyzwanie, aby się im nie poddać. Jak uniknąć przybrania na wadze w trakcie świąt, radzi dietetyczka z Kliniki Natural Medical.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Wielka księga smaków: Rodzynki

    ...wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw do smaku. Kotleciki mielone z dodatkiem rodzynek Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Wodę odlej, a rodzynki odsącz z jej nadmiaru. Cebulę obierz...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • ...  Wigilia urzadzona tradycyjnie po polsku, z oplatkiem, barszczem, kapusta z lesnymi grzybami, salatka warzywna w majonezie i innymi typowo polskimi...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...