• Informacje na temat:

    czerwona kapusta przepisy do słoików

Przepisy na temat: czerwona kapusta przepisy do słoików
Artykuły na temat: czerwona kapusta przepisy do słoików
  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...warto Podczas kiszenia rośnie liczba szczepów probiotycznych, bakterii octowych, które poprawiają odporność, i polifenoli, a te z kolei walczą z otyłością, cukrzycą i nowotworami. Ukiszona kapusta ma(...) wstrząśnij nim energicznie. Najlepiej smakuje po 3-6 tygodniach. Inne przepisy znajdziesz na kolejnej stronie >>> Polskie kimchi z ukraińską gorczycą i burakiem Przygotuj solankę: Zagotuj ok...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...bogaty w substancje poprawiające skład krwi - Czerwona kapusta: Wzmacnia układ nerwowy i układ odpornościowy. Ma właściwości antynowotworowe - Radicchio :  Dzięki swojej goryczce pobudza apetyt(...) tylko 5 kcal. Przepisy: Odtruwający koktajl Zielony ogórek, 1/4 obranego korzenia imbiru, cztery gałązki selera naciowego, 100 g kiełków lucerny, 3 gałązki natki pietruszki, wrzuć do sokowirówki...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Słodki sposób na chrypkę

    Z owoców, warzyw i ziół robiły własnoręcznie syrop na kaszel i przeziębienie. Zdradzamy przepisy na najskuteczniejsze mikstury. Oto syropy proste, pyszne i zdrowe. Moc z owoców Z czerwonych owoców. To syrop, który uchroni cię przed przeziębieniem lub szybko je wyleczy. Do słoja wrzuć po 25 dag owoców: czarnej porzeczki, dzikiej róży, jeżyny i głogu (mogą być mrożone). Zalej spirytusem, tak by...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...ich sens - wszystkiego ma być za dużo. Desery mają być za słodkie, mięsa za tłuste, kapusta za kwaśna, a śledź za słony. Rozmawiałem o tym z kilkunastoma osobami w różnym wieku z dalszej i bliższej(...) świąt Bożego Narodzenia. Tadeusz Pióro Smakowite przepisy już na kolejnej stronie>> Sałata z kozim serem i marmoladą cebulową W daniu tym chodzi o utrzymanie równowagi smaków: kwas powinien...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....