• Informacje na temat:

    czerwona fasola tuńczyk

Przepisy na temat: czerwona fasola tuńczyk
  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

  • Włoskie danie pasta e fagioli doskonałe na zimę

    ...i pęczaku. Jak zauważa Piretta, dania te pomagają organizmowi zwalczyć sezonowe choroby, od infekcji i przeziębienia po grypę. Takie działanie mają też bogate w witaminę A dynia, czerwona sałata (radicchio) i marchewka. Specjalista radzi też jeść kiwi jako źródło witaminy C. Działanie przeciwzapalne mają też ryby- przypomina. To zaś oznacza, że także na przykład tuńczyk może pomóc uchronić się...

  • Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.

  • ...1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól...

  • Jest to przepis wzorowany na kuchni Ameryki Łacińskiej, w której króluje fasola. Latynosi jak wiemy, w kuchni używają mnóstwo fasoli. I dobrze, bo jest bardzo zdrowa. Jest sycąca, może zastąpić mięsny posiłek (wysoka ilość białka), jest odżywcza (witaminy z grupy B). Przepis, który tutaj zamieszczam jest jarski, ale oczywiście można go zmodyfikować na własne potrzeby. Szczególnie polecane jest tutaj jajko sadzone na fasoli, starty ser żółty lub polędwiczki wieprzowe.

  • ...puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie...

  • Szybki danie, z dużą zawartością witamin.

  • Sycące, bogate w białko, na szybko i smaczne

  • smaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu

Artykuły na temat: czerwona fasola tuńczyk
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Dieta łagodząca objawy Hashimoto

    ..., soczewica, fasola biała i czerwona, pestki dyni, kasza gryczana, migdały, kakao, mleko (bez laktozy). Zalecana dawka: 10 mg (miligramów) cynku na dzień. Zapewni ją, np.: 10 dag kaszy gryczanej + 10 dag(...)Korzystne składniki odżywcze Witamina D3 Tak działa: Zmniejsza ryzyko wystąpienia Hashimoto i innych schorzeń tarczycy. Źródła: łosoś, tuńczyk, mleko, jaja i... spacery (słońce wytwarza...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Coś na ząb: Witaminy i minerały

    ...sery, jaja, sardynki, dorsz, tuńczyk. Witamina C Jest niezbędna dla dobrej kondycji tkanek przyzębia, chroni je przed stanami zapalnymi oraz krwawieniem. Skarbnicą witaminy C są owoce dzikiej róży, rokitnik, czarne porzeczki, czerwona papryka, pomidory, kapusta, natka pietruszki, chrzan, brukselka, ziemniaki. Witamina A Służy dziąsłom - przyspiesza gojenie ranek i wspomaga ślinianki...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Jakie witaminy dla zdrowych zębów i dziąseł?

    ...dietę, organizm będzie uzupełniał te braki, pobierając go niczym pijawka z kości - wyjaśnia ekspert.  Najlepsze źródła wapnia to nabiał m.in. sery, jogurty, brązowy ryż, fasola, zielone warzywa(...) źródła wit. D to światło słoneczne, ale witaminę D znajdziemy także w mleku, serach, jajach, niektórych rodzajach zbóż, a także tłustych rybach jak sardynki, dorsz czy tuńczyk. Witamina C Jest...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Co jeść w pracy?

    ...pełnowartościową przekąskę, sycącą niczym porządny obiad. No to do roboty! Drugie śniadanie Tortilla z tuńczykiem To idealny posiłek, gdy wiesz, że nie będziesz miała czasu na solidny lunch. Danie zawiera dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...