• Informacje na temat:

    czekoladowy likier

Przepisy na temat: czekoladowy likier
  • Czekoladowa tarta z orzechami

    Składniki: Ciasto: ●330 g mąki ●200 g zimnego masła ●żółtko ●3 łyżki cukru pudru ●masło + bułka tarta do formy; Krem czekoladowy: ●400 g czekolady minimum 70 proc. ●400 ml kremówki ●łyżka masła ●2 łyżki likieru pomarańczowego; do dekoracji: ●orzechy laskowe lub makadamia, ewentualnie mięta lub melisa Przygotowanie: 1. Mąkę posiekaj z masłem, żółtkiem i cukrem, szybko zagnieć...

  • Likier nadaje się do kremów,lodów i do degustacji.Wyszedł bardzo gęsty i smaczny. Bardzo polecam:)

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...kakao 70 ml likieru pomarańczowego 65 dag śmietany kremówki 3 op. zagęstnika typu śmietan-fix 3 łyżki wiórków gorzkiej czekolady po 2 łyżki konfitury z czarnych i czerwonych porzeczek lub świeże(...) około 30 minut. Upieczone ciasto przestudź w tortownicy, potem wyjmij, wystudź na kratce kuchennej. Śmietanę ubij z resztą cukru i zagęstnikiem. Pod koniec ubijania dolej likier pomarańczowy. Krem mocno...

  • Mieszanie smaków, różnych smaków, które nie kończą się tylko na owocach, ale także na czekoladzie, orzechach, herbatach i ziołach..Cudownie różne połączenia sprawią, że nie jeden wieczór będzie miło spędzony przy malutkim kieliszku z ulubionym smakiem. Oczywiście są to moje początki w tworzeniu takich napojów, ale jak to się mówi : Od czegoś trzeba zacząć :)

  • Trufle czekoladowe

    .... 3. W misie robota umieścić pokruszone ciasto czekoladowe, skórkę pomarańczową, likier pomarańczowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Spróbuj masy i w razie potrzeby dodaj więcej cukru, kakao czy likieru. Masa powinna dać się łatwo kształtować w kulki, można odmierzać porcje ręcznie lub za pomocą gałkownicy do lodów. 4. Gotowe kulki obtaczać w kakao.

  • Sprawdzony przepis na "Likier czekoladowy"

  • Torcik mocno czekoladowy

    Coś dla miłośników czekoladowych deserów!

  • Szybkie i proste w przygotowaniu a przede wszystkim pyszne :)

  • Ciasto czekoladowe bez mąki

    .... Autorka podaje też kilka rad, jak odmienić ten przepis. - Dodajmy do niego likieru amaretto, a poczujemy się jak w Schwarzwaldzie. Aromat migdałów jest nie do odróżnienia od smaku wiśni, używanych...

  • Likier czekoladowo-piernikowy

Artykuły na temat: czekoladowy likier
  • Pudding kawowo-czekoladowy

    ...z ostudzoną czekoladą, likierem pomarańczowym, szczyptą soli i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą mąką, powoli mieszamy. Masę przekładamy do oziębionych filiżanek lub metalowych foremek...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • ​Tort czekoladowy z kremem na bazie mascarpone i świeżymi owocami

    Cudowny czekoladowy tort idealnie nadaje się na różnego rodzaju przyjęcia i podwieczorki.

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Czekoladowe placki z owocami

    Przygotowanie: W garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki wody z 2 łyżkami cukru. Wrzuć oczyszczone owoce (zostaw garść do dekoracji), gotuj 2 minuty. Proszek na kisiel wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do garnka. Mieszając, gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Gdy wystygnie, dodaj likier i wymieszaj. Stop masło i wystudź. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, kakao, szczyptą soli i resztą...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Mazurek czekoladowy

    ...g masła Ganasz czekoladowy: - 200 ml śmietanki UHT 30 proc. - 200 g czekolady deserowej - 2 łyżki miodu - 2 łyżki miękkiego masła - 20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie) Dżem: - dżem(...) z blachy i kładziemy na desce. Ganasz czekoladowy Śmietankę zagotowujemy z miodem. Do śmietanki wrzucamy pokruszoną czekoladę, po chwili mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Pudding czekoladowy

    ...mąkę. Wymieszać, nałożyć do foremek. Schładzać godzinę. Mandarynki obrać, pokroić w plasterki, skropić likierem wymieszanym z syropem cukrowym. Włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Schłodzony pudding...

  • Poza rybami, ciastami i sałatkami, wiele osób przygotowuje na święta również specjalne nalewki i likiery, które umilą rodzinne biesiadowanie. Oto kila sprawdzonych przepisów na tego rodzaju trunki. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu nazwano później hipokrasem. Dzieło greckiego mistrza medycyny kontynuowali średniowieczni mnisi. Produkowane...