• Informacje na temat:

    czekoladowe miseczki z kakao

Przepisy na temat: czekoladowe miseczki z kakao
  • Tort czekoladowy

    Składniki: 23 dag mąki 20 dag cukru 10 dag kakao 24 dag masła 5 jajek 22,5 dag gorzkiej czekolady 20 dag kwaśnej śmietany 1/2 laski wanilii 10 dag mlecznej czekolady, cukrowe kwiatki Przygotowanie: 1. 13 dag mąki wymieszaj z 5 dag cukru i 2 dag kakao. Dodaj 10 dag masła i 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Wylep nim spód tortownicy. Piecz 15 min...

  • Miseczki z czekolady, które pewnie można kupić, ale jak wiele satysfakcji i radości przyniesie samodzielne ich wykonanie.

  • Czekoladowe na maślance

    ...rozpuści. Wystudź. Mąkę przesiej do miseczki. Dosyp kakao, proszek, sodę i cukier. Sypkie składniki wymieszaj. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Ciasto wymieszaj drewnianą(...)Składniki na 12 sztuk: 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru 2 jajka 15 dag gorzkiej czekolady 10 dag masła 3 łyżki kakao 200 ml mleka 125 ml maślanki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia...

  • Pijąc kakao często przywołuje wspomnienia dzieciństwa, gdyż był to mój ulubiony napój. Nie można jednak zapomnieć, iż jest to bardzo pożywny napój, który ma dużo wartości odżywczych – wapń i magnez. Sprawdza się zarówno jako podwieczorek, jak i drugie śniadanie.

  • Potrawy, które rozgrzewają serce - czekoladowy mus

    Gorzka czekolada ma korzystny wpływ na trawienie, gdyż kakao zawiera ok. 15 proc. błonnika. Poza tym ma ona więcej przeciwutleniaczy niż owoce i soki owocowe. Neutralizują one wolne rodniki(...) powstały wiórki. Posypujemy nimi mus i wkładamy do zamrażarki. Następnego dnia wyjmujemy miseczki na dwie godziny przed serwowaniem.(PAP Life)

  • W chłodne zimowe dni miło jest wypić coś gorącego, rozgrzewającego. Idealnym napojem jest meksykańskie atole, nie dość że gorące, słodkie i gęste, to jeszcze czekoladowe :) zapraszam dziś na kubek pysznego kakaowego napoju w mojej zdrowej wersji bez cukru.

  • Anna Lewandowska poleca na wiosnę - czekoladowy pudding

    Składniki potrzebne do przygotowania czekoladowego puddingu to: awokado, banan, łyżka gorzkiego kakao 80 proc., łyżka musu kokosowego, 100 ml mleka roślinnego np. kokosowego, szczypta cynamonu, pół garści żurawiny suszonej do posypania - czytamy na facebookowym profilu Anny Lewandowskiej. "Zblendowałam wszystkie składniki, następnie przełożyłam do szklanych miseczek i włożyłam do lodówki na ok...

  • Bardzo prosty krem ajerkoniakowy. Można go podawać w miseczkach z czekoaldy lub w pucharkach przełożony skruszonymi ciastkami.

  • Czekoladowe trufle z migdałami i suszoną żurawiną

    ...       100 g migdałów np. Bakalland       75 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland gorzkie kakao do obtoczenia Przygotowanie: 1. Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy(...) formujemy kulki: nabieramy masę łyżeczką i toczymy w dłoniach, a następnie obtaczamy w kakao, zmieszanym z posiekanymi migdałami i orzechami włoskimi. Gotowe odstawiamy ułożone na talerzu do lodówki.

  • Wypróbowany przepis na "Czekoladowe kule obtoczone w kakao i orzechach"

Artykuły na temat: czekoladowe miseczki z kakao
  • Czekoladowe brownie z cukinii

    Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy rozgniecionego banana, miód i ekstrakt waniliowy. Dokładnie mieszamy ręcznie lub miksujemy w blenderze. Następnie dodajemy mąkę kokosową, kakao, sól i sodę oczyszczoną i znów dobrze mieszamy. Cukinię ścieramy na drobnej tarce i dobrze odciskamy z soku. Odciśnięte cukinie dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką. Tak powstałe ciasto przekładamy do...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Mus czekoladowy

    Poza sezonem wykorzystaj owoce z puszki. Wierzch deseru możesz oprószyć kakao.

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Czekoladowa rozkosz

    Duet śmietanowo-czekoladowy Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 7 jajek l 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki kakao, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 8 dag czekolady gorzkiej(...), rozbij, oddziel białka od żółtek. Obie mąki wymieszaj z kakao oraz czekoladą startą na tarce o małych oczkach. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Dodaj żółtka...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Ciasto mechanika z musem czekoladowym

    Przygotowanie: Czekoladę i masło razem z ekstraktem z wanilii stopić na parze (ja wkładam składniki do żaroodpornej miseczki, którą ustawiam na zdjętym z ognia garnku z gorącą wodą). Jajka(...) orzechami. Wskazówki: Użyć gorzkiej czekolady o zawartości 35-40 proc. kakao. Nie używać czekolady zawierającej więcej niż 45 proc. kakao, jeśli nie chcemy, żeby ciasto zrobiło się suche, gorzkie...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Mus z leśnych jagód z chrupiącą kruszonką czekoladową

    Kruszonka czekoladowa Mąkę przesiać przez sito z kakao oraz cukrem pudrem, dodać masło pokrojone w kostkę. Ręcznie połączyć wszystkie składniki. Palcami pokruszyć ciasto. Pokruszone ciasto ułożyć(...) mikrofalowej. Jagody zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodać rozpuszczoną żelatynę, połączyć z ubitą śmietanką. Mus przełożyć do miseczki lub pojemnika i wstawić do lodówki na około 1 godzinę...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...