• Informacje na temat:

    czekoladowe ciasto z kakao wilgotne

Przepisy na temat: czekoladowe ciasto z kakao wilgotne
  • Sernik czekoladowo–śmietankowy

    Ciasto czekoladowe czy śmietankowy deser? Najlepszym rozwiązaniem będzie sernik czekoladowo – śmietankowy. Aby nadać mu elegancki charakter wystarczy pięknie udekorować go bitą śmietaną i posypać kakao. Połączenie klasycznych smaków i delikatna, lekko wilgotna konsystencja sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Tym razem nie skończy się na jednym kawałku.

  • Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    Sposób przygotowania 1. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Połącz masy, delikatnie wmieszaj mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 180 st. ok. 12 minut. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę i razem z nią zroluj.  2. Porzeczki opłucz, osącz, odszypułkuj. 150 ml kremówki ubij na sztywno. Wymieszaj z jogurtem...

  • Ciasto wilgotne i bardzo dobre w smaku. Można je robić z różnymi owocami.

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ..., delikatnie wmieszaj mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 180 st. ok. 12 minut. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę i razem z nią zroluj. 2. Porzeczki opłucz, osącz(...)Składniki: 5 jajek, 1 szkl. cukru kryształu 14 dag mąki 3 dag kakao 15 dag porzeczek, 200 ml kremówki 25 dag jogurtu naturalnego 7 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego...

  • Ciasteczka są słodkie pomimo braku cukru i super wilgotne w środku. Idealne dla łańcuchów, bo są zdrowe.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...długo, by nie zamienić orzechów w pastę, a następnie masło orzechowe. Do zmielonych orzechów dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania zwartej kuli kruchego ciasta (ciasto będzie się wydawało dość tłuste). W przypadku braku malaksera można ciasto wyrobić ręcznie: masło posiekać z mąką i orzechami do otrzymania kruszonki, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić, uformować kulę...

  • Bardzo czekoladowe ciasto z dodatkiem buraka,ktory sprawia,ze jest bardzo wilgotne.

  • Rolada cappuccino z bananami

    Składniki: 4 jajka 4 łyżki zimnej wody 210 g + łyżka cukru 75 g mąki 75 g maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 8 płatów żelatyny 750 g śmietany kremówki Opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cappuccino  w proszku 4 banany 1 łyżka soku z cytryny Wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Białka z wodą...

  • Bardzo smaczne, wilgotne z rodzynkami i kawałkami czekolady ciasto. Polecam.

Artykuły na temat: czekoladowe ciasto z kakao wilgotne
  • Placek czekoladowy

    ...dosypywać po łyżce przesianej mąki, a następnie sodę, proszek oraz kakao i przyprawy korzenne. Ciemną masę delikatnie wymieszać z czekoladą.  Tortownicę wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą, wylać ciasto, kawałki owoców powciskać w środek, wierzch wygładzić. Piec do suchego patyczka, ok. 55 min w temp. 180°C. (stopień upieczenia sprawdzać szczególnie przy owocach). Ciasto studzić przy...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ciasta na niedzielę

    ...orzechów włoskich, 3 łyżki mąki krupczatki, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru pudru 1. Białka ubić z cukrem. Ubijając, dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Piec 20 minut w 170°C. Ciepłe ciasto(...)°C. Piec 60-70 minut. Wiórki kokosowe zrumienić na patelni bez tłuszczu (mieszać, aby się nie przypaliły). Wystudzone ciasto udekorować kokosem i posypać kakao. Życie na gorąco 45/2011

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Tort Opium

    Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia. Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć. Żółtka...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Desery pachnące kawą

    Składnik świątecznych łakoci Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez sernika. Za sprawą kawy tradycyjne ciasto zyska zupełnie nowe, aromatyczne oblicze. Dodaj espresso do spodu(...), czy w asyście słodkiego karmelu. Tak przyrządzony napój warto wykończyć delikatną mleczną pianką, a jej powierzchnię udekorować rysunkiem z kakao czy cynamonu. Zwieńczeniem deseru może być także...

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...