• Informacje na temat:

    czekolada z cynamonem i pomarańczą

Przepisy na temat: czekolada z cynamonem i pomarańczą
  • Śliwkowy placek owsiany z gorzką czekoladą

    ...pomarańczową warstwę, biała jest gorzka i mogłaby popsuć smak ciasta), a potem wyciśnij sok. Konfitury śliwkowe wymieszaj z cynamonem oraz skórką i sokiem pomarańczowym. Czekoladę drobno posiekaj...

  • Jedno z moich ulubionych połączeń, które doskonale rozgrzewa nawet w pochmurne dni. Pobudzi i doda energii. Pycha.

  • Rozgrzewające napoje z rumem

    ...minut. Przecedzić, dodać rum, rozlać do szklaneczek. Można dekorować spiralką ze skórki cytrynowej. Czekolada rumowa Składniki: - tabliczka mlecznej czekolady (100 g), - 0,5 l mleka, - 125

  • Sernik z pomarańczą i czekoladą

  • Rozgrzewająca i pachnąca. W sam raz na długie zimowe wieczory.

  • Proponuję kubek świątecznej herbatki, rozgrzewającej i bardzo aromatycznej, która Was wprowadzi w świąteczny nastrój. Zapach goździków i smak pomarańczy... Polecam!

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • W moim domu zawsze na Święta robimy torciki, to już taka nasza tradycja. W tym roku postanowiłam do tradycyjnego tortu dodać trochę cytrusów. Połączenie muszę przyznać wyszło pycha.

  • Pyszna, aromatyczna, letnia tarta.

  • Energetyczna gorąca czekolada z dodatkiem cynamonu to kwintesencja wszystkiego co najlepsze w tego typu napojach. Gorąca czekolada to źródło magnezu, cynamon to mocno aromatyczne zioło, które rozgrzewa, mleko natomiast zawiera dobroczynny wapń. Gdy za oknem wita nas przedwiośnie i aura nie zawsze sprzyja na spacery to energetyczna gorąca czekolada z dodatkiem cynamonu sprawi, iż od razu poprawi się nam humor. W moim przypadku działa to znakomicie. Polecam wszystkim !

Artykuły na temat: czekolada z cynamonem i pomarańczą
  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Herbaciane koktajle

    Cudownie smakują, pomagają pokonać zmęczenie i gorszy nastrój... Są idealne, gdy pogoda nas nie rozpieszcza.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i deserów, ale...

  • Gra smaków

    Szachy i kostka Rubika to nie tylko łamigłówki pozwalające ćwiczyć umysł, ale też wspaniała inspiracja do tworzenia nowych oryginalnych dań.

  • Zaufali jej między innymi Magda Gessler, Sephora, Instytut Adama Mickiewicza oraz Cartalia. I choć z wykształcenia jest zootechnikiem, stworzyła jedną z najbardziej rozpoznawalnych pracowni czekolady w Warszawie. Dziś Victoria & Fortunata, bo o niej mowa, obchodzi swoje 6. urodziny. Dorota Jaworska z wykształcenia jest zootechnikiem. Od zawsze wiedziała, że praca na etacie to nie dla niej. I choć w tamtym momencie życia zabrakło jej odwagi do samodzielnego kierowania, i tak - prędzej czy...

  • Pomyśl ciepło o zimie

    Kiedy za oknem zimno i ciemno większość z nas marzy, aby zapaść w mocny, zimowy sen i obudzić się razem z niedźwiedziami i pierwszym przebiśniegiem. To niestety niemożliwe, dlatego zamiast narzekać na długie, mroźne wieczory, lepiej się z nimi zaprzyjaźnić. Oto kilka trików, które pozwolą przełamać wieczorną monotonię i cieszyć się dobrodziejstwami zimy.

  • Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej atmosfery, cynamon doskonale wpływa na nasze zdrowie. Cynamon dotarł do nas wprost z dalekiego Cejlonu i bardzo szybko podpił serca wszystkich, którzy go spróbowali. Znamy go przede wszystkim jako przyprawę kuchenną, sprzedawaną w dwóch wersjach - sproszkowanej i w postaci niewielkich ruloników. Zarówno liście, jak i kora cynamonowca mają silny...

  • Dieta na lepsze trawienie

    ...i tłuszczów oraz konserwanty i sztuczne barwniki, które nie służą trawieniu. Cebula, czosnek, por, fasola, groch, kapusta, grzyby, często wywołują wzdęcia. Napoje gazowane, mocna kawa, czekolada(...) i marchewki, kromka chleba chrupkiego; II śniadanie : ziołowy twarożek z jogurtem naturalnym, koperkiem i natką, pół grahamki; Obiad: zupa cytrynowa, ryba pieczona w folii, sałata z pomarańczą; Deser...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...