• Informacje na temat:

    czekolada na goraco z alkoholem

Przepisy na temat: czekolada na goraco z alkoholem
  • Wspaniały, rozgrzewający napój. Po jeździe na snowboardzie (gdzie się trochę poobijałem) wspaniale poprawiła mi humor.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto z alkoholem"

  • łatwa w przygotowaniu i nie drogie

  • Są w życiu takie chwile, kiedy człowiek bilansuje swoje dotychczasowe sprawy i to właśnie dziś przyszedł czas na mój kolejny urodzinowy bilans. W minionym roku odniosłam wrażenie, że coś dzieje się z poczuciem czasu. Dni i miesiące lecą tak szybko, że piątek czasami wydaje się być drugim dniem tygodnia. Mam wrażenie, że im człowiek starszy, tym szybciej upływa każdy dzień, miesiąc, rok ... Też odnosicie takie wrażenie? Jednak ta dodatkowa liczba w metryce nie wiele zmienia. To przecież tylko...

  • Wypróbowany przepis na "Pączki z alkoholem"

  • Sprawdzony przepis na "Babka z alkoholem"

  • pyszny, rozgrzewający napój na długie, zimowe wieczory

  • Pyszny przepis na gorącą czekolade

  • Smaczny pomysł na "Biała czekolada na gorąco"

  • Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.

Artykuły na temat: czekolada na goraco z alkoholem
  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...czekoladowa, ale decydując się na nią, należy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czekolada musi być naprawdę dobrej jakości, a głęboki, brązowy kolor kiepsko komponuje się z bielą sukni ślubnej...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    O ułożenie świątecznego menu poprosiliśmy troje szefów kuchni. Młodych, ale z imponującym doświadczeniem. Flavia Borawska pracowała w słynnej kopenhaskiej Nomie, Robert Lach w Arkadach Kubickiego w Zamku Królewskim, Drew Snaith w kilku brytyjskich restauracjach z gwiazdkami Michelina.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Kobiece kłopoty z hormonami

    Choć nie widać ich gołym okiem, dbają o nasze zdrowie, urodę i samopoczucie. Ale gdy jest ich za dużo lub za mało, mają na nas niekorzystny wpływ. Oto jakie najczęściej mamy z nimi problemy i jak im skutecznie zaradzić.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    Pamiętasz, jak twoja matka przykazywała, byś jadł trzy solidne posiłki dziennie i nie podjadał między jednym a drugim? Zapomnij o tym! Optymalnym rozwiązaniem jest pięć lżejszych posiłków dziennie w odstępach trzech do czterech godzin. Jednak niech to nie stanie się twoją obsesją. Każdemu zdarzają się zwariowane dni, kiedy przestrzeganie tej zasady nie jest możliwe.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Superdieta dla łasuchów

    ..., magnez, witaminy i wielonienasycone kwasy tłuszczowe odmładzające serce i skórę. Torcik czekoladowy to przysmak rozweselający (100 g - 400 kcal). Czekolada poprawia nastrój i zwiększa przypływ...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...