• Informacje na temat:

    czekolada do rogalików

Przepisy na temat: czekolada do rogalików
  • Słodkie rogaliki z czekoladą

    ...wyjmij. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia. Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek...

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Cygara z czekoladą

    Z poranną kawą smakuje najlepiej!

  • Bardzo pyszna dodaje się np. do ciast:-)

  • Puszyste rogaliki z dżemem lub czekoladą

    Składniki: 30 dag mąki, 5 łyżek drobnego cukru, 2 dag drożdży, ok. szklanki mleka, 2/3 kostki masła, szczypta soli, 2 jajka (jedno do posmarowania rogalików przed pieczeniem), słoik dowolnego gęstego dżemu lub konfitury (jeśli jest rzadka, owoce trzeba wcześniej osączyć). 1. Drożdże pokrusz, dodaj do nich łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i ciepłego mleka. Odstaw. Poczekaj, aż zaczną rosnąć...

  • Rozpływa się w ustach...

  • Słodkie włoskie śniadanie poprawia kreatywność

    Słodkie śniadanie poprawia kreatywność i inspiracje - stwierdzili włoscy naukowcy. To według nich zasługa węglowodanów. Wyniki tych badań uznano wręcz za pochwałę włoskich śniadań, których niezbędnym składnikiem są słodkie rogaliki bądź herbatniki.

  • Jest przepyszne

  • Karnawałowa rozpusta!

    Przed nami sezon imprez! Słodkości są nieuniknione, a o diecie pomyślisz kiedy indziej.... Teraz skorzystaj z propozycji naszej ekspertki. Zapiekane lody i wytworne profiteroles zrobią wrażenie!

  • Mniam...... :-)

Artykuły na temat: czekolada do rogalików
  • Klasyka francuskiego cukiernictwa – ślimaki z rodzynkami i z orzechami, Christophe Felder

    ...  Po francusku nazywa się je po prostu Pains aux raisins czyli chlebkami z rodzynkami. Kuszą w każdej francuskiej cukierni bo obok rogalików i chlebków...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Bogate wnętrze

    ...jednej kosteczce czekolady. Następnie zwijaj ciasto, począwszy od podstawy trójkąta, formując rogaliki. Brzegi rogalików zlep mocno, aby czekolada nie wypłynęła. 3. Rogaliki ułóż na wyłożonej(...) czekolady, 1 żółtko,1-2 łyżki gruboziarnistego cukru do posypania rogalików, listki świeżej mięty oraz owoce do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozmrażaj w temperaturze pokojowej. Gdy...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Dietetyk: Tyjemy od nadmiaru, a nie od jednego produktu

    ...tabliczkę czekolady wieczorem i nie będziemy się ruszać, to nie spalimy tych kalorii, które dostarcza cała czekolada czy inne źródło kalorii, nie tylko słodki produkt. Można schudnąć bez wyrzeczeń, ale przy...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Świat na talerzu o poranku

    ...może zabraknąć kawy. Rodowity Francuz, nie będzie rozkrajał rogala, ale zje go, maczając właśnie w kawie lub konfiturze. Nie brakuje jednak i wersji nadziewanych tych słynnych rogalików. Nadzieniem...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Najzdrowsze codzienne przekąski

    .... Choć trzecie i czwarte miejsce zajmują słone przekąski typu krakersy, paluszki oraz czekolada, wyraźnie zmierzamy w dobrą stronę ku zmianie nawyków żywieniowych. Zdrowe przekąski to nie tylko zielenina...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...