• Informacje na temat:

    czego nie wolno dawać psu do jedzenia

Przepisy na temat: czego nie wolno dawać psu do jedzenia
  • Hit, przepyszne mięso, które rozpada się pod naciskiem widelca, a jednocześnie zachowuje pełną soczystość i smak! Sekretem jest bardzo długie pieczenie-duszenie w niskiej temperaturze: ale nie jest to problematyczne, bo piekarnik można zostawić na noc, nie trzeba pieczeni pilnować, obracać, nie ma żadnego ryzyka, że wysuszy się lub będzie twarda, niedogotowana. Cudowna!

  • Istnieją potrawy, w których kiszona kapusta jest składnikiem głównym a sok z kiszonej kapusty dodatkiem koniecznym do "podkręcenia" smaku. Często jednak po przygotowaniu dania pozostaje nam nadmiar soku z kiszonej kapusty i zastanawiamy się co z nim zrobić. Zdecydowanie nie powinniśmy go wylewać bo to prawdziwa skarbnica naturalnych składników odżywczych i walorów smakowych, które możemy wykorzystać na wiele sposobów.

  • Od dawna wiadomo, że miód jest prozdrowotnym elementem diety.

  • Myślisz, że zdrowo się odżywiasz? Sprawdź, a sam będziesz zdziwiony

  • Oto najlepszy faszerowany schab wolno pieczony zawijany w boczku. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze schab nie jest suchy jak wiór. Każdy lubi soczyste mięso z pysznym słodko- kwaśnym farszem z serem i owocami.

  • Chrzan to niezbędny dodatek ogórków kiszonych /często również konserwowych/, składnik tradycyjnej ćwikły, element wielkanocnego menu i... No właśnie: sezon ogórkowy za nami a do Wielkanocy jeszcze daleko. Co więc zrobić z korzeniami chrzanu, których nie wykorzystaliśmy ? Chrzan warto przetworzyć i docenić nie tylko ze względu na cenę /ok. 20 zł za 1 kg/ ale również walory lecznicze i zdrowotne.

  • Jak tylko mam więcej wolnego czasu spędzam go na przygotowywaniu potraw które ucieszą naszą duszę i ciało tym bardziej iż u mnie sami mięsożercy. Schab wolno pieczony idealny na gorąco jako główne danie i smakowity na zimno na kanapki.

  • Wódka z sokiem i tabasco. Podawać w kieliszkach do wódki 50 ml.

  • Wiecie on to taki boloński do spagechti ale wiecie

  • Produkt, którego pewnie wiele osób nie skojarzyłoby ze zdrowym odżywianiem. Wbrew pozorom smalec wieprzowy i gęsi zawiera zdrowe tłuszcze jedno i wielonienasycone, które są niezbędne organizmowi. Niesłusznie unikamy go w kuchni! Naukowcy udowodnili, że smalec jest nawet bardziej wskazany niż oleje roślinne. Wysoka temperatura nie zmienia jego składu i nie wpływa na jakość przygotowanej potrawy.

Artykuły na temat: czego nie wolno dawać psu do jedzenia
  • Dieta dla psa i kota. Czym najlepiej karmić?

    Jak powinna wyglądać zdrowa dieta twojego czworonoga? Czy koty i psy powinny jeść surowe mięso? Jaki wpływ na zdrowie twojego pupila może mieć niezdrowa dieta? Na te i inne pytania odpowie mgr Agnieszka Cholewiak-Góralczyk z Fundacji Barfne Korepetycje.

  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • Grzegorz Religa: Ojciec wierzył i się nie bał

    Trenował boks i chciał być filozofem, ale został kardiochirurgiem, który dokonał rzeczy dla innych niemożliwych. I choć ojcem był nieobecnym, jego syn Grzegorz Religa, również kardiochirurg, mówi o nim: „Tata był dla mnie autorytetem. I jako lekarz, i jako człowiek”.

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...

  • Mamo, odkąd biegasz, nie krzyczysz!

    Przeszła ciężką kontuzję kręgosłupa, po której nikt nie wierzył, że może jeszcze wrócić do formy. Dziś biega maratony, chodzi po górach i dzieli się swoją pasją z innymi. Małgorzata Majewska, autorka książki "Przepis na bieganie" wie jak zacząć od nowa.

  • Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli, chodzi o jego właściwości. Wszyscy wiemy, że czosnek wspomaga odporność i działa jak antybiotyk, zabijając bakterie. Czy ma jeszcze jakieś cudowne właściwości? 1. Jest znacznie (100 razy) lepszy niż antybiotyk Czosnek nie tylko działa jak antybiotyk. Okazuje się, że antybiotyki są daleko w tyle za...

  • Złość nasza powszednia

    Ręka na klaksonie samochodu i krzyk: "No jedź, ty...". Niemiła uwaga do ekspedientki. Szarpnięcie smyczą ulubionego psa. Czy to jeszcze ty, kulturalna, dobrze wychowana osoba, czy może zmieniasz się w okropną panią Hyde? Złość. Czasem jest silniejsza niż my. Wybuchamy agresją, bo przerasta nas życie: frustruje praca, przytłaczają obowiązki. Co ma zrobić kobieta, czując że nie panuje nad emocjami?

  • Zatrucia pokarmowe zdarzają się każdemu, a ich nieprzyjemne konsekwencje na długo w naszej pamięci. Można ich jednak uniknąć, słuchając wskazówek ekspertów ds. zatruć. Czasami zdarza się tak, że poważna choroba została spowodowana przez produkty, po których zupełnie byśmy się tego nie spodziewali. Tymczasem, jedząc niektóre z warzyw lub mięs, powinniśmy zachować szczególną ostrożność, gdyż przy odrobinie nieuwagi, możemy razem z nimi spożyć substancje szkodliwe dla naszego zdrowia. Kiedy...

  • Wolny jak Peszek

    ...​Jest dla człowieka naturalna. Tylko w niej możemy się rozwijać. Co takiego? Wolność. Osiągnął ją ten, kto się nie zastanawia, co wypada, a co nie, życzliwie przygląda się postawom innych, a potem wraca do siebie. I nie merda ogonkiem. Z Janem Peszkiem zastanawiamy się, gdzie leżą granice niezależności, ile swobody można dać dzieciom, by mogły się rozwijać, ale były bezpieczne. I czy da się...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...